Μια νομισματική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας είναι τώρα πιο πιθανή

Τα σημάδια που εκπέμπονται από τις συνομιλίες είναι μικτά

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε ισχύ μια προηγούμενη νομισματική εκεχειρία με την Κίνα, η οποία αποτελεί μέρος προηγούμενης συμφωνίας, και η οποία θα μπορούσε επίσης να αναστείλει την αύξηση των δασμών ήδη από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με αυτές τις συζητήσεις.

Η νομισματική αυτή εκεχειρία, στην οποία αναφέρθηκαν οι ΗΠΑ, είχε συμφωνηθεί νωρίτερα αυτό το χρόνο, προτού τερματισθούν οι εμπορικές συνομιλίες και είναι μέρος αυτού που θεωρεί ο Λευκός Οίκος ως «συμφωνία πρώτης φάσης» με το Πεκίνο. Ακολούθησαν νέες διαπραγματεύσεις για βασικά θέματα όπως η πνευματική ιδιοκτησία και οι μεταβιβάσεις τεχνολογίας, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ <<<

Οι εσωτερικές συσκέψεις πρόκειται να επαναληφθούν, καθώς μια ομάδα Κινέζων διαπραγματευτών, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Liu He, έφτασε στην Ουάσινγκτον προκειμένου να επαναλάβει τις εμπορικές συνομιλίες με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer και τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin οι οποίες ξεκίνησαν την Πέμπτη. Είναι οι πρώτες εκ του σύνεγγυς συνομιλίες μεταξύ ανώτερων στελεχών από τον Ιούλιο.

Το γιουάν των διεθνών αγορών αυξήθηκε περισσότερο από 0,3%, εξανεμίζοντας έτσι προηγούμενες απώλειες. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις αμερικανικές χρηματαγορές σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη το πρωί στην Ασία λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Πηγές εξοικειωμένες με τις διευθετήσεις της κινεζικής αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι οι διαπραγματευτές είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν την Παρασκευή το βράδυ, αν και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν οι συνομιλίες. Ένα άτομο δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει και συνάντηση με τον πρόεδρο Trump εκείνη την ημέρα, αν και πάλι θα εξαρτιόταν από τον τρόπο που οι συνομιλίες εξελίσσονται.

 

>>> ΌΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Τα σημάδια που εκπέμπονται από τις συνομιλίες είναι μικτά. Ο πρόεδρος Donald Trump ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα άδειες για ορισμένες αμερικανικές εταιρείες να πωλούν μη ευαίσθητα αγαθά στην Huawei Technologies Co., ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι πηγές εξοικειωμένες με αυτή την υπόθεση. Ενώ ο Trump ανέλαβε αυτή τη δέσμευση, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Xi Jinping τον Ιούνιο, ωστόσο δεν έχουν εκδοθεί ακόμα άδειες.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Σίδνεϊ την Πέμπτη, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross – ο οποίος έχει διαδραματίσει μόνο περιφερειακό ρόλο στις διαπραγματεύσεις – εκτόξευσε βολές προς την Κίνα. Οι εμπορικές πρακτικές του Πεκίνου έχουν «χειροτερέψει» και οι δασμοί «αναγκάζουν την Κίνα να είναι προσεκτική», δήλωσε ο Ross.

 
2469
Thumbnail

Η αγορά πολυτελούς κατοικίας σε κάποιες από τις πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου υποχώρησε τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, καθώς οι πωλητές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ώστε να εξασφαλίσουν συμφωνίες.

ad1mobile

Ο δείκτης Prime Central London της Knight Frank μειώθηκε κατά 2,1% τον πρώτο μήνα που επιβλήθηκε ολοκληρωτικά το lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Μια επιπλέον πτώση 1,4% τον Μάιο σημαίνει ότι οι τιμές είναι τώρα κατά 5% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

«(Η κατάσταση) μοιάζει να είναι πολύ παρόμοια με την περίοδο που ακολούθησε το δημοψήφισμα για την ΕΕ» αναφέρει ο Τom Bill, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών ακινήτων Knight Frank. «Υπάρχει ένα μείγμα καιροσκοπικών προσφορών που είναι μάλλον απίθανο ότι θα γίνουν αποδεκτές, προσφορών που συμφωνήθηκαν με ένα λογικό discount, αλλά και πολλές περιπτώσεις όπου το ζητούμενο τίμημα είναι σωστό και η τιμή καταλόγου ικανοποιείται ή και ξεπερνιέται μετά από ανταγωνιστικές προσφορές». η

Η πανδημία εκτροχίασε την πρώιμη ανάκαμψη στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, οι οποίες εμφάνιζαν σημαντικά σημάδια ανάπτυξης μετά τις βρετανικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έπληξαν βαριά τις προσπάθειες πώλησης ενώ η οικονομική αναταραχή είχε αντίτυπο στην ψυχολογία των αγοραστών.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Και πάλι όμως, υπάρχουν σημάδια ότι ο ρυθμός μείωσης μπορεί να επιβραδύνει μετά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων που επέτρεψαν στην αγορά κατοικιών να επανεκκινήσει στις 13 Μαΐου.

ad2mobile

Η μεση έκπτωση στις αιτούμενες τιμές για πωλήσεις στο Λονδίνο είναι τώρα στο 5,5% από 6,4% που ίσχυαν όταν ήταν σε ισχύ τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αναφέρει η Knight Frank.


Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1