Μια νομισματική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας είναι τώρα πιο πιθανή

Τα σημάδια που εκπέμπονται από τις συνομιλίες είναι μικτά

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε ισχύ μια προηγούμενη νομισματική εκεχειρία με την Κίνα, η οποία αποτελεί μέρος προηγούμενης συμφωνίας, και η οποία θα μπορούσε επίσης να αναστείλει την αύξηση των δασμών ήδη από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με αυτές τις συζητήσεις.

Η νομισματική αυτή εκεχειρία, στην οποία αναφέρθηκαν οι ΗΠΑ, είχε συμφωνηθεί νωρίτερα αυτό το χρόνο, προτού τερματισθούν οι εμπορικές συνομιλίες και είναι μέρος αυτού που θεωρεί ο Λευκός Οίκος ως «συμφωνία πρώτης φάσης» με το Πεκίνο. Ακολούθησαν νέες διαπραγματεύσεις για βασικά θέματα όπως η πνευματική ιδιοκτησία και οι μεταβιβάσεις τεχνολογίας, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ <<<

Οι εσωτερικές συσκέψεις πρόκειται να επαναληφθούν, καθώς μια ομάδα Κινέζων διαπραγματευτών, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Liu He, έφτασε στην Ουάσινγκτον προκειμένου να επαναλάβει τις εμπορικές συνομιλίες με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer και τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin οι οποίες ξεκίνησαν την Πέμπτη. Είναι οι πρώτες εκ του σύνεγγυς συνομιλίες μεταξύ ανώτερων στελεχών από τον Ιούλιο.

Το γιουάν των διεθνών αγορών αυξήθηκε περισσότερο από 0,3%, εξανεμίζοντας έτσι προηγούμενες απώλειες. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις αμερικανικές χρηματαγορές σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη το πρωί στην Ασία λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Πηγές εξοικειωμένες με τις διευθετήσεις της κινεζικής αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι οι διαπραγματευτές είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν την Παρασκευή το βράδυ, αν και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν οι συνομιλίες. Ένα άτομο δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει και συνάντηση με τον πρόεδρο Trump εκείνη την ημέρα, αν και πάλι θα εξαρτιόταν από τον τρόπο που οι συνομιλίες εξελίσσονται.

 

>>> ΌΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Τα σημάδια που εκπέμπονται από τις συνομιλίες είναι μικτά. Ο πρόεδρος Donald Trump ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα άδειες για ορισμένες αμερικανικές εταιρείες να πωλούν μη ευαίσθητα αγαθά στην Huawei Technologies Co., ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι πηγές εξοικειωμένες με αυτή την υπόθεση. Ενώ ο Trump ανέλαβε αυτή τη δέσμευση, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Xi Jinping τον Ιούνιο, ωστόσο δεν έχουν εκδοθεί ακόμα άδειες.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Σίδνεϊ την Πέμπτη, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross – ο οποίος έχει διαδραματίσει μόνο περιφερειακό ρόλο στις διαπραγματεύσεις – εκτόξευσε βολές προς την Κίνα. Οι εμπορικές πρακτικές του Πεκίνου έχουν «χειροτερέψει» και οι δασμοί «αναγκάζουν την Κίνα να είναι προσεκτική», δήλωσε ο Ross.

 
1511
Thumbnail

Η δωρεά των 2,7 δισεκατομμυρίων μετοχών, η οποία ανακοινώθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές του Χονγκ Κονγκ, ανέδειξε μέσα σε μία νύχτα τον Eric Tse σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας. (Δεν υπάρχει φόρος για δωρεά ή μεταβίβαση κληρονομιάς στην πρώην βρετανική αποικία.) Ωστόσο, ο 24 γιος του Tse Ping και της Cheng Cheung Ling υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ.

ad1mobile

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεκριμένα, ο Eric επισήμανε σχετικά με την ένταξη του ονόματος του στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων ή στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους που συντάσσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή άλλοι οργανισμοί, ότι θα προσπαθήσει να μην συμμετάσχει σε αυτές τις κατατάξεις με το δικό του όνομα και συνέστησε

Εκτός από τους γονείς του, στην οικογένεια περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη αδελφή του Theresa. Η συνολική αξία των μετοχών της Sino Biopharmaceutical που κατέχουν συνολικά και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας ανέρχεται περίπου στα 8,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με του υπολογισμούς του Bloomberg.

Η Sino Biopharmaceutical δεν απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το θέμα.  Ούτε ο Eric ανταποκρίθηκε στα μηνύματα του Bloomberg.

Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας αποτελεί την τελευταία στο τσουνάμι του ασιατικού πλούτου που μεταφέρεται στην επόμενη γενιά. Το 2018, τέσσερις Κινέζοι μεγιστάνες μεταβίβασαν πάνω από 17 δισ. δολάρια σε οικογενειακά καταπιστεύματα, ενώ αρκετοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζουν τα πλάνα διαδοχής τους.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο οικονομικών από το The Wharton School of the University of Pennsylvania,  ο Eric παρακολούθησε το πρόγραμμα Schwarzman Scholar στο Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας του Wharton.
Ριάνα και Μπέλα Χαντίντ

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, στο κείμενο αναφέρει ότι ο Eric γεννήθηκε στο Σιάτλ, παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο στο Πεκίνο και το γυμνάσιο στο Χονγκ Κονγκ. Δημιούργησε το ίδρυμα China Summit Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την εκπαίδευση και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες, προσθέτει.

Ο νεαρός είναι επίσης δραστήριος στο Instagram, όπου αναρτά φωτογραφίες του πέφτοντας με αλεξίπτωτο και πηγαίνοντας σε πάρτι με τη Ριάνα. Άλλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες του είναι το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, το αστέρι του μπάσκετ Yao Ming και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Η πιο πρόσφατη ανάρτηση του είναι από το Πεκίνο, όπου παρακολούθησε την 70η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

r

f

 

Εμφανίζεται ως μέλος σε τουλάχιστον άλλα πέντε διοικητικά συμβούλια εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της Charoen Pokphand Skyland Group Ltd., του ομίλου της πλουσιότερης οικογένειας της Ταϊλάνδης.

ad2mobile

Ο Tse Ping, ο οποίος είναι μέλος της εθνικής επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Λαϊκού Κόμματος, το κορυφαίο πολιτικό συμβουλευτικό σώμα του έθνους, θα παραμείνει πρόεδρος της Sino Biopharmaceutical μετά τη μεταφορά μετοχών. Σκοπός του είναι να βελτιώσει τη διαχείριση και την κληρονομιά του πλούτου της οικογένειας, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο Eric θα κατέχει τις μετοχές τους μέσω των εταιρειών χαρτοφυλακίου Thousand Eagles Ltd. και Remarkable Industries Ltd., με έδρα της Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

article 1