Μπιλ Γκέιτς: Τι θα συνέβαινε αν δεν πουλούσε τις μετοχές του

Το 1998, η Microsoft ήταν για πρώτη φορά η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο και ο Γκέιτς είχε στην κυριότητά του 2,06 δισεκατομμύρια μετοχές

Πράγματι, πολλά θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αυτή τη στιγμή, στο «κλαμπ των δισεκατομμυριούχων», ιδίως, εάν ο Μπιλ Γκέιτς είχε αποφασίσει να κρατήσει τις μετοχές του στην Microsoft.

Το πιο πιθανό σενάριο θα ήταν σήμερα, ο διάσημος Αμερικανός επιχειρηματίας να ξεπερνά σε πλούτο τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Συγχρόνως, όμως, θα μπορούσε να είναι πλουσιότερος ακόμη και από τον άνθρωπο με τη μεγαλύτερη περιουσία στον πλανήτη, που δεν είναι είναι άλλος από τον Έλον Μασκ.

Υπενθυμίζεται πως το Σεπτέμβριο του 1998, ο κατασκευαστής λογισμικού στέφθηκε για πρώτη φορά ως η πολυτιμότερη εταιρεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τότε, ο Γκέιτς είχε στην κυριότητά του 2,06 δισεκατομμύρια μετοχές.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Όμως, το 2020, λίγο προτού προχωρήσει δηλαδή, από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του, ο επιφανής επιχειρηματίας, αποφάσισε να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του που είχε στη Microsoft. 
γ
Εάν όμως, ο Μπιλ Γκέιτς δεν είχε προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του στη Mircosoft, στις 29 Οκτωβρίου, η αξία του θα είχε εκτοξευτεί φτάνοντας περίπου τα 693 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία του σημείωσε μια σημαντική νίκη. Κατάφερε να πάρει και πάλι πίσω την πρωτιά από την «αιώνια» αντίπαλό της, την Apple Inc.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Επομένως, ο Γκέιτς θα ξεπερνούσε αυτή τη στιγμή, κατά πολύ τόσο τον Μπέζος – η καθαρή περιουσία του οποίου αγγίζει τα 200,3 δισεκατομμύρια δολάρια – όσο και τον Έλον Μασκ ο οποίος αξίζει περίπου 340,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

 
4606