Νέα ντρίμπλα Μασκ με το Twitter – «Μπορεί να το εξαγοράσω αν...»

Αγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το deal των $44 δισ., καθώς κλιμακώνεται η νομική αντιδικία

Aνοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί τελικά η συμφωνία εξαγοράς της Twitter ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Ελον Μασκ, με την προϋπόθεση όμως ότι το Twitter θα αποσαφηνίσει τη μέθοδο δειγματοληψίας 100 λογαριασμών και   ότι θα επιβεβαιώσει ότι οι λογαριασμοί είναι πραγματικοί.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

«Αν όμως αποδειχθεί ότι τα αρχεία τους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) είναι ουσιαστικά ψευδή, τότε η συμφωνία δεν πρέπει να προχωρήσει», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Παράλληλα, ο Μασκ εγκαλεί την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γιατί δεν ερεύνησε την Twitter και τα στοιχεία των λογαριασμών της.

Απαντώντας σε ερώτηση χρήστη στο Twitter αν η SEC διερευνά «αμφίβολους ισχυρισμούς» της εταιρείας, απάντησε: «Καλή ερώτηση, γιατί δεν το κάνει;».

Την περασμένη Πέμπτη το Twitter απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Μασκ ότι είχε εξαπατηθεί προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι ήταν «αβάσιμος και αντίθετος με την πραγματικότητα».

«Σύμφωνα με τον Μασκ, -ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής πολλών εταιρειών, με συμβούλους τραπεζίτες και δικηγόρους της Wall Street- εξαπατήθηκε από το Twitter για να υπογράψει τη συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων. Αυτή η ιστορία είναι τόσο αβάσιμη και αντίθετη με την πραγματικότητα όσο ακούγεται», αναφέρεται στην κατάθεση την οποία δημοσίευσε το Twitter την περασμένη Πέμπτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla με τη σειρά του κατέθεσε αγωγή εναντίον του Twitter στις 29 Ιουλίου, κλιμακώνοντας έτσι τη νομική αντιδικία στην προσπάθειά του να αποχωρήσει από την συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων.

Αρχικά είχε συμφωνήσει να αγοράσει την Twitter με τίμημα 54,2 δολ/μετοχή. Η μετοχή της εταιρείας έκτοτε έχει κάνει βουτιά μαζί με άλλες μετοχές τεχνολογίας και τώρα διαπραγματεύεται στα 42,52 δολ.

Πηγή: newmoney.gr

 
4777