Νέα Υόρκη: Κατακόρυφη αύξηση στη μεταποίηση τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο δείκτης τιμών γενικών επιχειρηματικών συνθηκών της Federal Reserve Ν. Υόρκης αυξήθηκε στις 30,9 μονάδες, από τις 19,8 που βρισκόταν πριν από έναν μήνα

Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο είναι η αύξηση που σημειώνεται στη μεταποίηση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο, καθώς οι παραγγελίες ενισχύθηκαν και επιταχύνεται η απασχόληση.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης τιμών πώλησης κατέγραψε αύξηση στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (16/11), ο δείκτης τιμών γενικών επιχειρηματικών συνθηκών της Federal Reserve Ν. Υόρκης αυξήθηκε στις 30,9 μονάδες, από τις 19,8 που βρισκόταν πριν από έναν μήνα.

Τα στοιχεία που βρίσκονται πάνω από το μηδέν δείχνουν ότι υπάρχει ανάπτυξη. Επίσης, τα στοιχεία για τον Νοέμβριο ξεπέρασαν όλες τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η έκθεση αναφέρεται επίσης σε κάποιες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να κοπάζει, ενώ ο δείκτης τιμών για υλικά αυξήθηκε στις 83 μονάδες, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί.
γ
Παράλληλα, η αυξημένη ζήτηση ενισχύει και την απασχόληση στη μεταποίηση, με τον δείκτη της Fed στη Νέα Υόρκη να ανεβαίνει 8,9 μονάδες στο ρεκόρ των 26 μονάδων. Ωστόσο, μειώθηκε η αισιοδοξία των επιειρηματιών στη μεταποίηση στην πολιτεία, σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές συνθήκες τους επόμενους έξι μήνες.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Πάντως, η έκθεση έδειξε ότι οι προσδοκίες για κεφαλαιουχικές δαπάνες τους επόμενους μήνες αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο μετά τον Ιανουάριο 2018.

Πηγή: Bloomberg/newmoney
 

 
4285