Το νέο κρυπτονόμισμα που προκαλεί φρενίτιδα

Αξία 45 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες

Αποτελεί το όγδοο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα μεταξύ των 10 κορυφαίων στην κατάταξη του CoinMarketCap.com. Το token και η ψηφιακή πλατφόρμα που το συνοδεύει έχει στόχο να βοηθά οποιονδήποτε – προγραμματιστές λογισμικού ή δημιουργούς περιεχομένου – να δημοσιεύει ότι θέλει στο διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να περάσει μέσα από ψηφιακούς γίγαντες όπως η Amazon.com ή η Facebook ή να χρησιμοποιεί διακομιστές ή εμπορικές υπηρεσίες cloud.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Στόχος του είναι να αποφευχθούν τα εταιρικά οικοσυστήματα και να μειωθεί το κόστος, σύμφωνα με τον Dominic Williams, ιδρυτή του project. Οι χρήστες θα μπορούσαν ενδεχομένως να δημιουργήσουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες υπηρεσίες που ανταγωνίζονται τους κολοσσούς του διαδικτύου.

Το υποκείμενο δίκτυο του νομίσματος χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια ή προγράμματα λογισμικού που εκτελούν εργασίες, ανταγωνιζόμενοι τους μεγαλύτερους αντίπαλους όπως είναι το Ethereum. Προστίθεται στη λίστα με τα άλλα νομίσματα και τα αντίστοιχα δίκτυα – Polkadot, Binance Coin – και φιλοδοξεί να κλέψει τη δόξα του Ethereum.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Το ντεμπούτο του Internet Computer πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία τα κρυπτονομίσματα, από το Bitcoin έως το Dogecoin βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αποτελούν θέμα συζήτησης παντού, από τα φιλικά τραπέζια μέχρι το γνωστό τηλεοπτικό show, Saturday Night Live, με τις τιμές αρκετών από αυτά να εκτινάσσονται.

Η συνολική αγοραία αξία όλων των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 2,48 τρισεκατομμύρια δολάρια, από λιγότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στις αρχές του έτους. Ωστόσο, όπως και κατά την περίοδο του 2017, πολλά από τα λεγόμενα alt-coins, εναλλακτικά νομίσματα, πιθανότατα θα προσγειωθούν απότομα στη γη.

Πηγή: Bloomberg/mononews

 
3703