Nestlé:Ο κορωνοϊός είναι η αφορμή και όχι η αιτία πτώσης πωλήσεων

Η εταιρεία θα χρειαστεί 1-2 ακόμη χρόνια για να επιστρέψει σε ετήσιες αυξήσεις από 4% - 6%, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος

Η Nestlé SA ανέβαλε το στόχο της για αύξηση των πωλήσεων, καθώς τα έσοδα από την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Κίνας για την εταιρεία που κυκλοφορεί τον πασίγνωστο Nescafe επιβραδύνθηκαν ακόμα και πριν από την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού.

Η Nestlé θα χρειαστεί ένα ή δύο ακόμη χρόνια για να επιστρέψει σε ετήσιες αυξήσεις από 4% έως 6%, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Σνάιντερ. Όπως είναι φυσικό, μετά από αυτά, η μετοχή της υποχώρησε έως και 2,4%.

«Με αυτά που γνωρίζουμε ως τώρα, το Φεβρουάριο του 2020, δεν θα ήταν σωστό να πούμε ότι θα φτάσουμε το 4,0%», δήλωσε ο Σνάιντερ στους δημοσιογράφους στην έδρα της Nestlé, στο Vevey της Ελβετίας. «Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο».

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η ηπειρωτική Κίνα, που αποτελεί πηγή εσόδων ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρουσίασε στασιμότητα στις πωλήσεις για τη Nestlé, της οποίας το προϊόν Yinlu έχει υποστεί πλήγματα, καθώς οι καταναλωτές απομακρύνονται από το φυστικέλαιο, ένα από τα κύρια προϊόντα του Yinlu. Τα 30 και πλέον εργοστάσια της Nestlé στην Κίνα έχουν ξανανοίξει αυτή την εβδομάδα μετά από ένα παρατεταμένο διάλειμμα με τη δικαιολογία των διακοπών λόγω κορωνοϊού, αν και λειτουργούν ακόμα και τώρα με μειωμένη δυναμικότητα.

Η Nestlé δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποτυπωθεί σε ποσοστά η επίδραση στις πωλήσεις από τον κορωνοϊό. Προηγουμένως, η Nestlé προέβλεπε αύξηση των πωλήσεων κατά μέσο όρο 5% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,5% σε οργανική βάση το 2019, κινήθηκαν δηλαδή λίγο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα έξοδα αναδιάρθρωσης και τα άλλα έξοδα τριπλασιάστηκαν σε 2,6 δισ. ελβετικά φράγκα, καθώς η Nestlé αφαίρεσε την αξία του Yinlu. Ο Σνάιντερ δήλωσε ότι η εταιρεία «εργάζεται σκληρά» προκειμένου να μετατοπίσει την παραγωγή της προς πιο δημοφιλή προϊόντα όπως ο έτοιμος για κατανάλωση καφέ.

newmoney.gr

Tags
 
2065
Thumbnail

Η Hyperion Asset Management Ltd., της οποίας το Global Growth Companies Fund είχε απόδοση 28% κατά τα τελευταία τρία χρόνια, μεγαλύτερη από το 99% των ανταγωνιστών του, παρακολουθούσε την Tesla για περίπου 3-4 χρόνια και αποφάσισε να επενδύσει σε αυτήν όταν έφτασε σε μία κρίσιμη καμπή πέρυσι, εμφανίζοντας θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές και αποδεικνύοντας την ικανότητα της να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος. Οι μετοχές της Tesla έχουν καταγράψει κέρδη 91% φέτος.

ad1mobile

χ

Η αγορά των μετοχών της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων εντάσσεται στη στρατηγική της Hyperion να επενδύει σε εταιρείες που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά την τεχνολογία. Η εστίαση της Tesla στην τεχνολογία των μπαταριών, την παραγωγή ενέργειας και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα συμβάλει στη παγκόσμια μετάβαση απομάκρυνσης από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, δήλωσε ο Υπεύθυνος Επενδύσεων της Hyperion, Mark Arnold σε συνέντευξή του στο Σίδνεϊ νωρίτερα αυτό το μήνα.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Το fund παγκόσμιας ανάπτυξης της Hyperion επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με συγκεκριμένα θέματα ή τάσεις που η εταιρεία αναμένει να διαρκέσουν τουλάχιστον μια δεκαετία, όπως η ψηφιοποίηση του χώρου εργασίας και η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Hyperion, η οποία έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας 5,24 δισ. δολαρίων, στα τρία funds της, συνήθως διατηρεί τις τοποθετήσεις της στις μετοχές για δέκα χρόνια. Οι κορυφαίες συμμετοχές του αμοιβαίου κεφαλαίου περιλαμβάνουν τις εταιρείες Microsoft Corp., Amazon.com Inc. και Visa Inc.

«Εάν δεν είστε καινοτόμοι και δημιουργικοί, τότε θα δυσκολευτείτε να αυξήσετε τα έσοδά σας επειδή η συνολική οικονομική πίτα δεν πρόκειται να αυξηθεί πολύ», δήλωσε ο Arnold.

χ

Για να διαπιστώσει εάν μια εταιρεία είναι καινοτόμος, η Hyperion εξετάζει πόσα δαπανά για την έρευνα και την ανάπτυξη και εξετάζει συγκεκριμένα στοιχεία της κουλτούρας της εταιρείας. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις  αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του fund, καθώς αυτές τείνουν να δίνουν περισσότερο έμφαση στη δημιουργικότητα, σύμφωνα με τον Arnold.

ad2mobile

Η Hyperion κρατάει δύο φορές περισσότερα μετρητά από το συνηθισμένο – 10% έναντι περίπου 5% – επειδή αναμένει ότι οι αποδόσεις της αγοράς μετοχών θα είναι πολύ χαμηλότερες κατά την επόμενη δεκαετία, δήλωσε ο Arnold. Είναι λιγότερο εκτεθειμένη στις αναπτυσσόμενες χώρες, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν ανησυχεί για την απειλή του νέου κοροναϊού, πρόσθεσε.

mononews.gr

article 1