Το ξέσπασμα του ιού αναγκάζει τη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει την παραγωγή

Η Nissan Motor Co. σχεδιάζει να περικόψει πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει δυσκολίες μετά το κλείσιμο των εργοστασίων και των εκθεσιακών της χώρων λόγω της πανδημίας, αναφέρει το Kyodo News.

Το ξέσπασμα του ιού αναγκάζει τη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει την παραγωγή, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο μέτρων αναδιάρθρωσης στην Ιαπωνία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μειώσεις θέσεων εργασίας αποτελούν μέρος ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου αναδιοργάνωσης που πρόκειται να αποκαλύψει η Nissan στις 28 Μαΐου.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η μείωση αυτή υπερβαίνει κατά πολύ την περικοπή των 12.500 θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε η Nissan στα μέσα του 2019. Η εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα μετά από τη σύλληψη του πρώην προέδρου της Carlos Ghosn τον Νοέμβριο του 2018, με την «παράλυση» της διοίκηση της να μειώνει τις προοπτικές της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει ζημιές για την τελευταία οικονομική χρήση έως τον Μάρτιο, καθώς η πανδημία έκλεισε τις αντιπροσωπείες στις μεγάλες αγορές και η οικονομική κρίση έπληξε τη ζήτηση των καταναλωτών για νέα αυτοκίνητα.

Ο εκπρόσωπος της Nissan αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει κατά περίπου 300 δισ. γεν (2,8 δισ. δολάρια) τα ετήσια σταθερά κόστη και τα έξοδα αναδιάρθρωσης, καθώς η πανδημία μειώνει περαιτέρω τις πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρουν πληροφορίες.

Η εταιρεία με έδρα στη Γιοκοχάμα, θα καταργήσει σταδιακά το εμπορικό σήμα Datsun, θα κλείσει μια γραμμή παραγωγής εκτός από αυτή που έκλεισε πρόσφατα στην Ινδονησία και θα επιτύχει τον μειωμένο στόχο δαπανών φέτος με περικοπές στο μάρκετινγκ, την έρευνα και άλλα έξοδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

 
2454
Thumbnail

Βαθιά συρρίκνωση κατά 49% σημείωσε η οικονομία του Μακάου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς το lockdown που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, έπληξε τα έσοδα από τον τζόγο, τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό.

ad1mobile

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ έκανε βουτιά 48,7% τoυς τρεις πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Είναι το 5ο κατά σειρά τρίμηνο που σημειώνεται πτώση του ΑΕΠ.

Οι αφίξεις επισκεπτών στην πόλη μειώθηκαν κατά σχεδόν 70% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2019.

Η οικονομία του Μακάου εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τα καζίνο του, τα έσοδα των οποίων υπέστησαν καθίζηση λόγω του 15ήμερου lockdown και των ταξιδιωτικών περιορισμών. Η πόλη εξακολουθεί να δέχεται περιορισμένο αριθμό επισκεπτών από την ηπειρωτική χώρα λόγω των φόβων για ένα νέο ξέσπασμα κορωνοϊού.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί προς και από το Μακάου θα αρθούν στις αρχές Ιουνίου, ενώ το το καθεστώς ατομικής βίζας θα επανέλθει αμέσως μετά. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αναλυτές, οι προοπτικές για την οικονομία παραμένουν δυσμενείς, καθώς η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας πιθανότατα θα μειώσει την όρεξη ή τη δυνατότητα των επισκεπτών να παίξουν τυχερά παιχνίδια.

ad2mobile

Οταν αρθούν τα διεθνή lockdowns ίσως να τελειώσουν και τα χειρότερα για τον τουρισμό σε Χονγκ Κονγκ και Μακάου, αναφέρουν οικονομολόγοι, ωστόσο καμιά από τις δύο πόλεις δεν θα δει ισχυρή ανάκαμψη στις τουριστικές δραστηριότητες καθώς υπάρχουν ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

article 1