Ντόναλντ Τραμπ: Μετακομίζει και ζητά βοήθεια

Πού σκοπεύει να εγκατασταθεί ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά από την έξοδό του από τον Λευκό Οίκο

Κι όμως, η μακρά παράδοση που θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο της Αμερικής να παρευρίσκεται στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου ως ένδειξη καλής θέλησης και ομαλούς μετάβασης της εξουσίας δεν θα συνεχιστεί. Όπως όλα δείχνουν, ο Ντόναλτ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, στις 20 Ιανουαρίου θα βρίσκονται στην πολυτελή τους έπαυλη στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα. 

Την είδηση ότι ο Τραμπ δεν θα παρευρεθεί τελικά στην τελετή παράδοσης – παραλαβής έκανε γνωστή ο ίδιος μέσω tweet. Αυτή ήταν και η τελευταία ανάρτησή του στην – κατά τα άλλα – αγαπημένη του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, το Twitter ανέστειλε οριστικά τον λογαριασμό του, έπειτα από τις κατηγορίες σε βάρος του για υποκίνηση πραξικοπήματος μετά από τις σκηνές βίας στο Καπιτώλιο που συντάραξαν την κοινή γνώμη.

Πηγές, από το στενό περιβάλλον του Τραμπ, αναφέρουν πως εκείνος και η σύζυγός του, θα βρίσκονται στο Μπιτς Παλμ της Φλόριντα όπου και σχεδιάζουν να εγκατασταθούν από εδώ και στο εξής. Η έπαυλή τους ανακαινίζεται, επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό εδώ και καιρό, ο Τραμπ απασχολεί προσωπικό από το Λευκό Οίκο. Ορισμένοι από αυτούς σκοπεύουν να τον ακολουθήσουν για να του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο νέο του σπίτι.

Υπήρξαν ωστόσο, δημοσιεύματα πως το Μαρ-α-Λάγκο, δεν μπορεί να γίνει η νέα μόνιμη κατοικία του ζευγαριού, εξαιτίας μιας συμφωνίας που σύναψε ο Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, για την μετατροπή της ιδιοκτησίας του σε ιδιωτικό κλαμπ. Αρκετοί από τους ντόπιους είναι ήδη εξαγριωμένοι μαζί του και δηλώνουν ότι είναι αντίθετη με αυτή του απόφαση ωστόσο, μέχρι στιγμής, η πόλη δεν είναι γνωστό ότι έχει κάνει κάτι που θα εμπόδιζε τον Τραμπ να ζήσει εκεί.

Όσον αφορά στην κόρη του και τον γαμπρό του, εκείνοι σχεδιάζουν να περνούν τουλάχιστον ένα μέρος του χρόνου στην υπερπολυτελή έπαυλή τους στο Μαϊάμι.

newmoney.gr

 
3337
Thumbnail