Ντουμπάι: Το φουτουριστικό πλάνο για Metaverse θα αυξήσει το ΑΕΠ

Σύμφωνα με τους ρυθμιστές, η πόλη θα προσελκύσει 40.000 εικονικές θέσεις εργασίας - Αυξάνεται η εισροή εταιρειών κρυπτονομισμάτων στη μεγαλούπολη 
 

To Ντουμπάι προσπαθεί να μετατραπεί σε μία εκ των 10 μεγαλύτερων οικονομιών του metaverse μέσω της δημιουργίας 40.000 εικονικών θέσεων εργασίας οι οποίες θα αυξήσουν το ΑΕΠ της πόλης κατά $4 δισ σε μόλις μία 5ετία. 

Η κυβέρνηση αποσκοπεί στη δημιουργία παγκόσμιων στάνταρ ασφαλών πλατφόρμων για τους χρήστες του metaverse, όπως και υποδομών και νομοθεσίας που θα στηρίξουν το αναπτυξιακό σχέδιο αυτό.

Το σχέδιο το οποίο λανσάρισε ο Πρίγκιπας Hamdan bin Mohammed του Ντουμπάι συμπεριλαμβάνει πενταπλασιασμό των εταιρειών του blockchain μέσα σε μία 5ετία. Σημειωτέον πως το Ντουμπάι αποτελεί ήδη την έδρα πάνω από 1.000 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του metaverse και του blockchain. Οι εταιρείες αυτές αυξάνουν τα ετήσια δημόσια έσοδα κατά $500 εκατομμύρια. 

«Η στρατηγική προσηλώνεται στην ανάπτυξη ταλέντων και την επένδυση σε τεχνολογίες του μέλλοντος οι οποίες θα διευκολύνουν τους προγραμματιστές, τους content creators και τους χρήστες των ψηφιακών πλατφόρμων στο οικοσύστημα του metaverse», τόνισε το κυβερνητικό μέσο ενημέρωσης WAM.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας ήδη μεταπηδούν στο metaverse. Η Emirates έχει ανακοινώσει πως θα επεκτείνει τη χρήση της τεχνολογίας αυτής, ενώ η Damac Group αποσκοπεί στη δημιουργία εικονικών πόλεων. Σύμφωνα με τους Khaleej Times, η εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Thumbay πρόκειται να δημιουργήσει ένα εικονικό νοσοκομείο για ψηφιακές ιατρικές επισκέψεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Παράλληλα το Ντουμπάι συνεχίζει να προσελκύει εταιρείες κρυπτονομισμάτων. Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα αυτού όπως η Binance και η FTX έχουν ήδη λάβει εμπορική άδεια για τη επιχειρηματική δραστηριοποίησή τους στην πόλη.

newmoney.gr