Ο 2ος μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού κόβει τις εισαγωγές

Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 46% σε σχέση με το προηγούμενο έτος με 20,8 τόνους τον Οκτώβριο

Shruti Srivastava και Swansy Afonso

(Bloomberg) - Οι εισαγωγές χρυσού από την Ινδία μειώθηκαν τον Οκτώβριο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 46% σε σχέση με το προηγούμενο έτος με 20,8 τόνους τον Οκτώβριο, σύμφωνα με γνώστη των δεδομένων, ο οποίος επέλεξε την ανωνυμία καθώς οι πληροφορίες είναι απόρρητες.  Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που  από το Bloomberg, το ποσοστό του Οκτωβρίου είναι υψηλότερο από τους 13,5 τόνους του Σεπτεμβρίου, η χαμηλότερη μηνιαία εισροή σε τουλάχιστον τρία χρόνια.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Το συνολικό εισερχόμενο φορτίο μειώθηκε σε 541,4 τόνους, σε ποσοστό 14,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2019, δήλωσε το ίδιο άτομο.  Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών Rajesh Malhotra δεν προέβη σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Η κατανάλωση στην Ινδία προβλέπεται να μειωθεί στο κατώτατο όριο των 700 έως 750 τόνων φέτος, το χαμηλότερο από το 2016, καθώς η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με την αδύναμη οικονομία κρατά τους αγοραστές μακριά, σύμφωνα με το World Gold Council.  Το ορόσημο στο μέλλον του χρυσού στην Mumbai έχει εκτοξευθεί πάνω από 20% φέτος και άγγιξε ένα ρεκόρ $562 ανά 10 γραμμάρια στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

αξγγηδ

Το τελευταίο τρίμηνο είναι ουσιαστικά το ισχυρότερο όσον αφορά τη ζήτηση χρυσού στην Ινδία καθώς μία σειρά από φεστιβάλ συμπίπτουν με την περίοδο αιχμής για γάμους και θα ωθήσουν τις πωλήσεις.  Φέτος οι πωλήσεις κατά τη Dhanteras (την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Diwali), την πιο ευοίωνη μέρα στη χώρα για την αγορά χρυσού, υποχώρησαν ακόμη και όταν τα κοσμηματοπωλεία είχαν εξαγγείλει προσφορές για να προσελκύσουν αγοραστές.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<< 

"Η ανάπτυξη συνεχίζει να διαφεύγει για τους περισσότερους κοσμηματοπώλες καθώς η διπλή αιφνίδια αύξηση των τιμών του χρυσού και η αύξηση των τελωνειακών δασμών κρατούν τις αγορές κοσμημάτων μακριά", αναφέρει η ανακοίνωση της HDFC Securities.

 
1638
Thumbnail

των Matthew Martin και Javier Blas

ad1mobile

Η Saudi Aramco έθεσε έναν στόχο αποτίμησης αξίας για την αρχική δημόσια προφορά της που είναι πολύ κατώτερος του στόχου του Πρίγκιπα Mohammed bin Salman, ο οποίος αγγίζει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, το μέγεθος της πώλησης θα είναι περιορισμένο, αφότου η σαουδαραβική κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει τη συμφωνία σε μια αποκλειστικά σαουδαραβική υπόθεση.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Η αρχική δημόσια προσφορά θα βασιστεί σε τοπικούς επενδυτές, αφού οι περισσότεροι διεθνείς μάνατζερ χρήματος δίστασαν, ακόμα και με τη μειωμένη τιμή-στόχο. Η συμφωνία δεν θα προωθηθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά ή την Ιαπωνία, και τη Δευτέρα κάποιοι τραπεζίτες είπαν ότι εκδηλώσεις για επενδυτές στο Λονδίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ακυρώθηκαν.

Η Aramco θα πουλήσει σχεδόν το 1,5% των μετοχών της στο τοπικό χρηματιστήριο – σχεδόν το μισό του όγκου των μετοχών που είχε εκτιμηθεί αρχικά – και θα αναζητήσει αποτίμηση αξίας μεταξύ 1,6 και 1,71 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι σαουδαραβικές αρχές χαλάρωσαν τα όρια δανεισμού για να εξασφαλίσουν επαρκή τοπική ζήτηση, ώστε να κλείσει η συμφωνία πωλήσεων μετοχών.

«Αν και η νέα αποτίμηση σημαίνει ότι η Aramco θα προσπεράσει την Apple Inc. ως η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία του κόσμου, και με διαφορά, τα σχέδια απέχουν αρκετά από τους αρχικούς στόχους του Πρίγκιπα Mohammed που ήταν η συγκέντρωση έως και 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το επενδυτικό ταμείο του βασιλείου.

Αν η τιμή μείνει χαμηλά, η προσφορά δεν θα πετύχει ρεκόρ καθώς θα βρίσκεται κάτω από τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε η Albaba Group Holding Ltd. το 2014.

Ο CEO της εταιρείας, Amin Nasser, ξεκίνησε την τελική φάση της αρχικής δημόσιας προσφοράς κάνοντας μια παρουσίαση σε εκατοντάδες μάνατζερ τοπικών επενδυτικών fund. «Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για τη Saudi Aramco» είπε ο Nasser. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη μετάβασή μας στο προφίλ μιας εισηγμένης εταιρείας».

Καθώς η προσφερόμενη τιμή τοποθετεί τη μέγιστη αποτίμηση αξίας της Aramco στα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, θα υπάρχει λογικά χώρος ώστε να βγάλουν κάποια χρήματα και οι επενδυτές – ή τουλάχιστον αυτό είπε ένας τοπικός επενδυτής. Η Aramco θα μάθει να βασίζεται έντονα σε τοπικούς επενδυτές, μικρούς και μεγάλους, για να κάνει τη δουλειά της.

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Οι πλουσιότερες οικογένειες του βασιλείου, κάποια μέλη των οποίων είχαν συλληφθεί στην επιδρομή των αρχών στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton στο Ριάντ, στα πλαίσια επιχειρήσεων κατά της διαφθοράς, αναμένεται να συνεισφέρουν αρκετά στην αρχική δημόσια προσφορά.
 

article 1