Ο δισεκατομμυριούχος Ινδός που ξεπέρασε Μασκ και Μπέζος σε κέρδη

Η «καθαρή αξία» του Αντάνι αυξήθηκε κατά $16,2 δισεκατομμύρια μέσα στο 2021, στα $50 δις

O ζάμπλουτος Ινδός Γκαουτάμ Αντάνι προσέθεσε… περισσότερα δισεκατομμύρια στο χαρτοφυλάκιό του σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο επιχειρηματία, βασιζόμενος στον επενδυτικό πυρετό.

Η «καθαρή αξία» του κρυψίνου Αντάνι αυξήθηκε κατά $16,2 δισεκατομμύρια μέσα στο 2021, στα $50 δις, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Κατ’ αυτό τον τρόπο, έχει ξεπεράσει τα αντίστοιχα κέρδη του 2021 των Ελον Μασκ και Τζεφ Μπέζος. Σχεδόν όλες οι μετοχές των επιχειρήσεων του Adani Group έχουν επιδείξει ράλι της τάξεως άνω του 50% φέτος.

Η αύξηση αυτή ξεπερνά τα $8,1 δις του πλουσιότερου επιχειρηματία της Ασίας και συμπατριώτη του, Μουκές Αμπάνι. Επιβεβαιώνει, επίσης, και τις επιχειρηματικές συνεργασίες του Αντάνι με τις Total SA και Warbrugn Pincus, μεταξύ άλλων. 

Ο επιχειρηματίας έχει προσθέσει λιμάνια, κέντρα δεδομένων και ανθρακορυχεία στην Ινδία, στο χαρτοφυλάκιό του, ενώ συνεχίζει να πιέζει για την εφαρμογή του αμφιλεγόμενου πρότζεκτ ανθρακορυχείου της Carmichael στην Αυστραλία.  Α

Μεγάλο μέρος της μελλοντικής επέκτασης του Αντάνι θα αποτελέσει και η πρόσβαση συμφωνία για τη δημιουργία κέντρου δεδομένων (data center) στην Ινδία, ενεργειακής χωρητικότητας 1 gigawatt.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Επίσης, η μετοχική αξία της Adani Total Gas Ltd έχει εκτιναχθεί κατά 97% φέτος, ενώ η αξία της μετοχής της Adani Enterprises έχει αυξηθεί κατά 87%. Η μετοχική αξία της Adani Transmission έχει αυξηθεί κατά 77%, ενώ οι Adani Power και Adani Ports and Special Economic Zone έχουν επιδείξει ράλι άνω του 50% φέτος. 

Η Adani Green Energy πέρυσι είχε επιδείξει ράλι 500%. Φέτος έχει -μέχρι τώρα- επιδείξει αύξηση της τάξεως του 10%.

(Bloomberg – newmoney.gr)
 

 
3842