Ο Ινδός των $80,6 δισ. που εκθρόνισε τον Μπερνάρ Αρνό

Έγινε ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφήνοντας την Ευρώπη εκτός της 1ης «χρυσής» 4άδας των δισεκατομμυριούχων

Ο Μουκές Αμπάνι κατάφερε να ξεπεράσει τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ευρώπης και να γίνει ο ίδιος ο 4ος πλουσιότερος στον πλανήτη.

>>> Διαβάστε επίσης: Το πριν & το μετά των 6 έργων που άλλαξαν την Λευκωσία (ΦΩΤΟΣ) <<<

Ο πρόεδρος της Reliance Industries έχει αυτή τη στιγμή περιουσία αξίας 80,6 δισ. δολαρίων, αφού πρόσθεσε σε αυτήν 22 δισ. μόνο φέτος, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Ετσι, η περιουσία του είναι πλέον μεγαλύτερη από αυτήν του Γάλλου Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτη της LVMH, η οποία δέχθηκε πλήγμα εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων πολυτελών ειδών, πριν προλάβει να την αντισταθμίσει με μείωση δαπανών.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας ήδη ξεπέρασε μερικούς από τους πιο ισχυρούς μεγιστάνες τις τελευταίες εβδομάδες, όπως τον Ελον Μασκ της Tesla, τους Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ της Alphabet, ακόμα και τον Γουόρεν Μπάφετ της Oracle of Omaha.

Ο Αμπάνι έχει μια τεράστια αυτοκρατορία στον τομέα ενέργειας, η οποία επλήγη από την πτώση της ζήτησης πετρελαίου κατά την πανδημία, ωστόσο η τιμή της μετοχής της εταιρείας του υπερδιπλασιάστηκε από τα χαμηλά του Μαρτίου, καθώς η ψηφιακή της μονάδα πήρε αρκετά δισ. μέσω επενδύσεων από εταιρείες όπως η Facebook και η Google.

>>> Διαβάστε επίσης: Who is Who: Ανδρέας Κωνσταντίνου - Δήμαρχος Αγλαντζιάς <<<

Ο ίδιος έχει αρχίσει και στρέφει το ενδιαφέρον του στο ηλεκτρονικό εμπόριο και διάφοροι τεχνολογικοί κολοσσοί θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι από την τεράστια πίτα της Ινδίας. Η Google έχει ανακοινώσει ότι θα ξοδέψει 10 δισ. δολ. τα επόμενα χρόνια για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης ψηφιακών τεχνολογιών στη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα του πλανήτη.

Ο Αρνό από την άλλη, ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος φέτος μεταξύ των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, καθώς η περιουσία του έκανε βουτιά κατά 25,1 δισ. δολ. στα 80,2 δισ.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 

 
2963
Thumbnail