Ο καιρός «ρίχνει» τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Υποχωρούν οι τιμές στην Ευρώπη με φόντο τις ήπιες καιρικές προβλέψεις

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησαν, καθώς ο ήπιος και θυελλώδης καιρός αναμένεται να χαλαρώσει την πίεση του ενεργειακού συστήματος της περιοχής.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην αρχή της περιόδου θέρμανσης θα μετριάσουν τις επιπτώσεις των χαμηλότερων προμηθειών από τη Ρωσία, ενώ και τα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου εκτρέπονται στην Ασία. Οι ανεμογεννήτριες τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στη Γερμανία είναι έτοιμες να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ποτέ την Πέμπτη.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<< 

«Ξεκινώντας από τον Νοέμβριο, για κάθε μήνα που είναι πιο ζεστός από το κανονικό, τα παγκόσμια ισοζύγια φυσικού αερίου θα μειωθούν οριακά, συμβάλλοντας στην εκτόνωση ενός μεγάλου μέρους του πρόσφατου ράλι των τιμών τόσο του φυσικού αερίου όσο και του πετρελαίου», ανέφερε η JP Morgan Chase & Co.

Οι θερμοκρασίες στη βορειοδυτική Ευρώπη προβλέπονται πολύ πάνω από τις συνηθισμένες για την εποχή μέχρι την Πέμπτη, ενώ θα είναι σε μεγάλο βαθμό πάνω ή κοντά στα κανονικά επίπεδα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη της The Weather Co. στο Bloomberg.

Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν κατά 3,7% στα 90,49 ευρώ τη μεγαβατώρα. Τα futures του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησαν κατά 8% στις 218,43 πένες ανά θερμική μονάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης άνθρακα μειώθηκαν επίσης.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<< 

Η γερμανική αιολική παραγωγή προβλέπεται να ξεπεράσει τα 52 gigawatt την Πέμπτη, ενώ οι βρετανικές φάρμες ενδέχεται να παράγουν περισσότερα από 17 gigawatt, σύμφωνα με το Bloomberg Models.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η προβλεπόμενη ζήτηση φυσικού αερίου για την Τρίτη είναι κάτω από τον μέσο όρο των πέντε ετών, ενώ ο αέρας παρέχει σχεδόν το ένα τρίτο της παραγωγής ενέργειας, με το μερίδιο του φυσικού αερίου στο 39%, σύμφωνα με τα στοιχεία του National Grid.

Πηγή: Bloomberg/mononews  
 

 
4285