Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη κέρδισε €11 δις σε μια ημέρα

Μετά το ράλι στις χρηματαγορές οι μετοχές της Christian Dior και της LVMH αύξησαν την περιουσία του Mπερνάρ Αρνό

Ο Γάλλος μεγιστάνας και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Μπερνάρ Αρνό δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού χάνοντας ίσως τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά ο Αρνό ήταν από τους πρώτους που στρατολόγησαν την αυτοκρατορία τους που ελέγχει μεταξύ άλλων τον Christian Dior και την Louis Vuitton – στη μάχη κατά του ιού χρηματοδοτώντας την κατασκευή εκατομμυρίων ιατρικών μάσκων στη Γαλλία και μετατρέποντας ένα εργοστάσιο αρωμάτων Dior σε παραγωγό αντισηπτικών.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι την Τρίτη (24/3) μετά το ράλι στις χρηματαγορές οι μετοχές της Christian Dior και της LVMH αύξησαν την περιουσία του Αρνό κατά 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια το μεγαλύτερο κέρδος στο εμπόριο στην ιστορία του Δείκτη Bloomberg Billionaires. Η περιουσία του Μπερνάρ Αρνό υπολογίζεται στα 35,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μετά από τέσσερις ημέρες πτώσης, ο Dow Jones παρουσίασε τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1933 την Τρίτη. Ο Γουόρεν Μπάφετ ήταν ο επόμενος μεγαλύτερος κερδισμένος στον δείκτη, αυξάνοντας κατά 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια την περιουσία του και ακολουθεί ο Ισπανός Aμάνθιο Ορτέγκα της Zara που έγινε πλουσιότερος κατά 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ωστόσο, συνολικά, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από την αρχή του έτους.

Bloomberg – newmoney.gr
 

Tags
 
2253
Thumbnail

(Bloomberg) - Ο φαρμακευτικός κολοσσός GlaxoSmithKline Plc ενώνει δυνάμεις με δεκάδες εταιρείες στο κυνήγι για τη θεραπεία της ασθένειας που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό, υπογράφοντας μια συνεργασία με την Vir Biotechnology Inc. και συμφωνώντας να επενδύσει $250 εκ. στην αμερικανική εταιρεία.

ad1mobile

Glaxo και Vir θα συνεργαστούν για να βρουν νέα αντιικά αντισώματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ή την πρόληψη του Covid-19, αναφέρεται σε δήλωση της φαρμακοβιομηχανίας. Οι εταιρείες προγραμματίζουν να θέσουν κατ’ ευθείαν σε δοκιμές δύο υποψήφιους σε ενδιάμεσο στάδιο εντός τριών έως πέντε μηνών, υπό την επιφύλαξη έγκρισης, ανέφερε η Glaxo.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

"Είναι ολοένα και πιο σαφές ότι πολλαπλές θεραπευτικές προσεγγίσεις θα είναι απαραίτητες για να σταματήσει αυτή η πανδημία του κορωνοϊού", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vir George Scangos. "Είναι πιθανό ότι η τρέχουσα έκρηξη του κορωνοϊού δεν θα είναι η τελευταία."

ad2mobile

Glaxo και Vir εξετάζουν επίσης πιθανά εμβόλια κατά του Covid-19, καθώς και θεραπείες και εμβόλια για άλλους κορωνοϊούς. Οποιαδήποτε εγκεκριμένη θεραπεία θα εξακολουθεί να βρίσκεται πολλούς μήνες, αν όχι χρόνια, μακριά. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν επισήμα.  

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η συμφωνία είναι η τελευταία επένδυση που κάνει η Glaxo στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εταιρεία δημιούργησε μια ερευνητική συνεργασία για ένα πιθανό εμβόλιο με την Κινεζική εταιρεία Clover Biopharmaceuticals τον Φεβρουάριο και συνεργάζεται επίσης με την AstraZeneca Plc και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου για τη διερεύνηση νέων τρόπων δοκιμής του ιού για να ξεπεραστούν οι ελλείψεις των διαγνωστικών υλικών, είπε ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με τα σχέδια.
 

article 1