Ο Τραμπ διατάσσει το άνοιγμα των εκκλησιών-Αγνοεί τους κυβερνήτες

Διορία μέχρι το Σαββατοκύριακο έδωσε στους κυβερνήτες να ανοίξουν τις εκκλησίες

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τις πολιτείες να ανοίξουν τους χώρους λατρείας δηλώνοντας ότι θα υπερισχύσει κάθε κυβερνήτη που θα αρνηθεί να εκτελέσει την εντολή του.

«Οι κυβερνήτες πρέπει να κάνουν το σωστό και να επιτρέψουν σε αυτούς τους πολύ σημαντικούς χώρους πίστης να ανοίξουν αμέσως», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. «Μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο.»

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Αν δεν το κάνουν, θα τους παρακάμψω (τους κυβερνήτες)», πρόσθεσε. Οι εκκλησίες θα χαρακτηριστούν «απαραίτητες» υπηρεσίες σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), είπε.

Δεν είναι σαφές εάν ο Τραμπ έχει τη δύναμη να παρακάμψει τις εντολές των πολιτειών που προέβλεπαν το κλείσιμο των εκκλησιών ή να περιορίσει το εύρος της λειτουργίας τους.

Ο Τραμπ έχει καταστήσει σαφή την αγανάκτησή του με τους κανονισμούς των πολιτειών για κοινωνική αποστασιοποίηση που επιφέρουν μεγάλο πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ και παρακινεί τους Αμερικανούς να επιστρέψουν στην κανονική οικονομική και κοινωνική ζωή.

 
2454
Thumbnail

Βαθιά συρρίκνωση κατά 49% σημείωσε η οικονομία του Μακάου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς το lockdown που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, έπληξε τα έσοδα από τον τζόγο, τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό.

ad1mobile

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ έκανε βουτιά 48,7% τoυς τρεις πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Είναι το 5ο κατά σειρά τρίμηνο που σημειώνεται πτώση του ΑΕΠ.

Οι αφίξεις επισκεπτών στην πόλη μειώθηκαν κατά σχεδόν 70% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2019.

Η οικονομία του Μακάου εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τα καζίνο του, τα έσοδα των οποίων υπέστησαν καθίζηση λόγω του 15ήμερου lockdown και των ταξιδιωτικών περιορισμών. Η πόλη εξακολουθεί να δέχεται περιορισμένο αριθμό επισκεπτών από την ηπειρωτική χώρα λόγω των φόβων για ένα νέο ξέσπασμα κορωνοϊού.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί προς και από το Μακάου θα αρθούν στις αρχές Ιουνίου, ενώ το το καθεστώς ατομικής βίζας θα επανέλθει αμέσως μετά. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αναλυτές, οι προοπτικές για την οικονομία παραμένουν δυσμενείς, καθώς η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας πιθανότατα θα μειώσει την όρεξη ή τη δυνατότητα των επισκεπτών να παίξουν τυχερά παιχνίδια.

ad2mobile

Οταν αρθούν τα διεθνή lockdowns ίσως να τελειώσουν και τα χειρότερα για τον τουρισμό σε Χονγκ Κονγκ και Μακάου, αναφέρουν οικονομολόγοι, ωστόσο καμιά από τις δύο πόλεις δεν θα δει ισχυρή ανάκαμψη στις τουριστικές δραστηριότητες καθώς υπάρχουν ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

article 1