Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ωστόσο, δηλώνει ότι δεν είναι έτοιμος να συναντήσει τον ηγέτη της Βορείου Κορέας 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι έλαβε μία «όμορφη» και «θερμή» επιστολή από τον Kim Jong Un, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας για τρίτη φορά.

Ο Trump δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Βορειοκορεατών Διαπραγματευτών πυρηνικής ενέργειας πρέπει να προηγηθούν μίας ενδεχόμενης μεταξύ τους συνάντησης.  

«Η επιστολή που μου απέστειλε ήταν μία όμορφη επιστολή», δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους ο Trump κατά τη διάρκεια της αναχώρησής του από τον Λευκό Οίκο για την Αϊόβα.  

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Νωρίτερα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας John Bolton, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Wall Street Journal στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι μία τρίτη συνάντηση μεταξύ Trump και Kim είναι «απόλυτα εφικτή» και ότι οι ΗΠΑ «θα είναι έτοιμες όταν θα είναι αυτοί».

Οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας τερματίστηκαν μετά από τη Συνάντηση Κορυφής του Φεβρουαρίου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Hanoi και η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία ή ουσιαστική πρόοδο προς την απομάκρυνση του καθεστώτος του Kim από το πρόγραμμα των πυρηνικών όπλων.  

Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι έκτοτε οι επαφές μεταξύ των πλευρών έχουν περιοριστεί σημαντικά. 

Justin Sink
 
900
Thumbnail

Ποιος ήξερε ότι θα υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για το χρέος των ελληνικών τραπεζών; Το ασταμάτητο κυνήγι αποδόσεων στην Ευρώπη έκανε την Πειραιώς, μια από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας, να ενεργοποιήσει τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές για πρώτη φορά από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Η Τράπεζα Πειραιώς δεν επέλεξε τα ομολογιακά δάνεια υψηλής διαβάθμισης (Tier I), αλλά εκείνα της μειωμένης εξασφάλισης Tier II.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Αυτό σημαίνει ότι τα νέα ομόλογα θα υπόκεινται πλήρως στους κανόνες εγγύησης των επενδυτών, όπου οι κάτοχοι ομολόγων θα πληγούν στην περίπτωση που η τράπεζα αποτύχει.

Ενώ η τράπεζα ενισχύει με αυτόν τον τρόπο το κεφάλαιο της, με την εκφόρτωση των επισφαλών δανείων και την πώληση περιουσιακών στοιχείων, η τελευταία έκδοση θα συμβάλει στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών της έναντι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πέρυσι, η ΕΚΤ ζήτησε από την τράπεζα να ενισχύσει τα κεφάλαιά της κατά 500 εκατομμύρια ευρώ.

Και το αξιοσημείωτο είναι ότι η Πειραιώς έχει βρει πολλούς επενδυτές, παρά όλους τους γνωστούς κινδύνους γύρω από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Έτσι, η Πειραιώς άντλησε 400 εκατ. ευρώ μέσω 10ετούς ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης, με δικαίωμα προαίρεσης του εκδότη μετά από πέντε χρόνια.

Το υψηλό επιτόκιο του 9,75% ήταν σαφώς ελκυστικό για τους αγοραστές, αλλά φέρει επίσης πολλά σημάδια κινδύνου. Η καταβολή αυτού του μεγάλου επιτοκίου στους κατόχους ομολόγων θα είναι ένα βαρύ φορτίο για την τράπεζα. Επίσης, επειδή οι αποδόσεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα βυθίζονται δεν σημαίνει ότι ο πιστωτικός κίνδυνος βελτιώνεται.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η προσφορά θα ήταν αδιανόητη πριν από ένα χρόνο και έρχεται με την παρατεταμένη πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Στη βελτίωση αυτή βέβαια βοηθούν και οι επικείμενες εθνικές εκλογές, από τις οποίες αναμένεται μια νέα κυβέρνηση υπό την Νέα Δημοκρατία.

article 1