Οι Βρετανοί έχουν μια εβδομάδα καιρό για να ξοδέψουν £11 δισ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου χαρτονομίσματα των 50 και των 20 λιρών θα πάψουν να γίνονται δεκτά

Περιθώριο μιας εβδομάδας έχουν οι Βρετανοί για να ξοδέψουν τα τελευταία χαρτονομίσματα αξίας 11 δισ. στερλινών που παραμένουν σε κυκλοφορία, προτού πάψουν να γίνονται δεκτά για τις συναλλαγές τους.

Ετσι, στις 30 Σεπτεμβρίου, περίπου 6 δισ. στερλίνες σε παλιά χαρτονομίσματα των 50 λιρών και πάνω από 5 δισ. σε χαρτονομίσματα των 20 δεν θα γίνονται δεκτά από τις βρετανικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ). Αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από 360 εκατ. χαρτονομίσματα.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Ο κόσμος θα μπορεί να ανταλλάσσει τα παλιά χαρτονομίσματα με νέα που θα είναι φτιαγμένα από πολυμερές που μοιάζει με πλαστικό, πηγαίνοντας αυτοπροσώπως στα κεντρικά της Τράπεζας της Αγγλίας στο Λονδίνο ή στέλνοντάς τα μέσω ταχυδρομείου. Πολλές εμπορικές τράπεζες θα επιτρέπουν επίσης την κατάθεσή τους σε λογαριασμούς.

newmoney.gr

 
4897