Οι επενδυτές περιμένουν ένα 2o κύμα έκδοσης ευρωπαϊκών ομολόγων

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Γαλλία αναμένεται να ανοίξει τον χορό της έκδοσης ομολόγων στην ευρωζώνη

Ελάχιστες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση του α’ εξαμήνου του 2020, ενός εξαμήνου γεμάτου αναταράξεις και ανατροπές και οι αγορές ομολόγων Ευρώπης και Βρετανίας ετοιμάζονται για το επόμενο κύμα έκδοσης χρέους, που μπορεί να καθορίσει ολόκληρη τη χρονιά για τους επενδυτές.

Τη Δευτέρα, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο θα επικαιροποιήσουν τα σχέδιά τους για τις ομολογιακές εκδόσεις του επόμενου τετραμήνου, στο πλαίσιο του δανεισμού για τη χρηματοδότηση του σχεδίου στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η γερμανική Commerzbank περιμένει ότι θα πουληθούν γαρμανικά ομόλογα αξίας τουλάχιστον 75 δισ. ευρώ το τρίμηνο που ξεκινά από 1ης Ιουλίου.

Δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμά ότι στη Βρετανία η έκδοση την ίδια περίοδο θα ανέλθει σε 132 δισ. στερλίνες.

Οι ανακοινώσεις της Δευτέρας ενδέχεται να δημιουργήσουν μεταβλητότητα στις δύο αγορές, οι οποίες είδαν τις μικρότερες μηνιαίες διακυμάνσεις στις αποδόσεις των ομολόγων τους από το 2017.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Γαλλία αναμένεται να ανοίξει τον χορό της έκδοσης ομολόγων στην ευρωζώνη με στόχο την άντληση 11,75 δισ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν Ιταλία και Γερμανία.

Σύμφωνα με την Commerzbank, η Ισπανία θα εκδώσει ομόλογα ύψους 6 δισ. ευρώ. Σε αντίθεση με αυτόν τον καταιγισμό εκδόσεων, η Γερμανία πρέπει να πληρώσει 22 δισ. ευρώ σε απομειώσεις και πάνω από 7 δισ. σε κουπόνια.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Ο βρετανικός οργανισμός έκδοσης χρέους θα πουλήσει περίπου ομόλογα 11 δισ. στερλινών σε τέσσερις δημοπρασίες την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ο ρυθμός της επαναγοράς ομολόγων της Τράπεζας της Αγγλίας θα παραμείνει σταθερός στα 1,151 δισ. στερλίνες ανά κατηγορία λήξης σε έξι δημοπρασίες.

Πηγή: Newmoney.gr

 
2595
Thumbnail

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ακολούθησε την πανδημία επέφερε ζημιές-ρεκόρ για το Επενδυτικό Ταμείο της Ιαπωνίας. Εχασε 17,7 τρισ. γεν το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο! Ποιο είναι το μοναδικό asset που «έγραψε» θετική απόδοση.

ad1mobile

Απώλειες-ρεκόρ είχε το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, αφότου η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Επενδυτικό Ταμείο της Ιαπωνίας έχασε 11% ή 17,7 τρισ. γεν (164,7 δισ. δολάρια) τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο.

Η πτώση ήταν η πιο μεγάλη με βάση τα συγκρίσιμα στοιχεία από τον Απρίλιο του 2008, μειώνοντας τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου σε 150,63 τρισ. γεν. Οι ξένες μετοχές ήταν οι επενδύσεις με τη χειρότερη απόδοση, ενώ ακολούθησαν οι εγχώριες μετοχές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα ομόλογα εξωτερικού ήταν το μόνο μεγάλο asset που είχε θετική τριμηνιαία απόδοση. Οι τίτλοι κέρδισαν 0,5%. Τα εγχώρια ομόλογα είχαν απώλειες 0,5%, οι εγχώριες μετοχές 18% και οι ξένες μετοχές 22%.

«Η πτώση των εγχώριων και ξένων μετοχών οδήγησε σε αρνητική απόδοση για το έτος χρήσης», δήλωσε ο Μasataka Miyazono, πρόεδρος του Ταμείου. «Και οι δύο αγορές μετοχών παρουσίασαν ισχυρή επίδοση κατά τη διάρκεια του 2019, παρά την πίεση από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε τους επενδυτές μακριά από το ρίσκο».

Ο Naoki Fujiwara, επικεφαλής διαχειριστής κεφαλαίων της Shinkin Asset Management Co., δήλωσε ότι οι απώλειες ήταν αναμενόμενες. Οι μετοχές ανέκαμψαν από τον Μάρτιο, οπότε το συνταξιοδοτικό ταμείο θα αντισταθμίσει τις απώλειες στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, πρόσθεσε.

Τα αποτελέσματα έρχονται λίγους μήνες μετά την ανανέωση της ανώτατης διοίκησης του Ταμείου και την αναθεώρηση της κατανομής των assets για να επικεντρωθεί περισσότερο στο εξωτερικό χρέος.

ad2mobile

Οι ζημιές, που εξαφάνισαν τα κέρδη του έτους χρήσης, ενδέχεται να προσελκύσουν το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η κοινωνική ασφάλιση παραμένει μία σημαντική ανησυχία για δεκάδες εκατομμύρια συνταξιούχους της Ιαπωνίας.

euro2day.gr

article 1