Οι εργοδότες - θύματα «ghosting» από υποψήφιους εργαζόμενους

Είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση για εργαζόμενους, ώστε αρκετοί υποψήφιοι... «εξαφανίζονται» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

«Φωτιά» έχει πάρει η αγορά εργασίας στη Γερμανία, καθώς παρά την ενεργειακή κρίση και τον κίνδυνο ύφεσης οι διαθέσιμοι «καλοί» εργαζόμενοι είναι κάτι παραπάνω από ανάρπαστοι. 

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Indeed ανάμεσα σε 400 recruiters, είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση, ώστε αρκετοί υποψήφιοι… «εξαφανίζονται» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της πρόσληψης. 

>>>Δείτε ακόμη: Tα καλύτερα πανεπιστήμια διοίκησης επιχειρήσεων στον κόσμο

Ενώ δηλαδή, περνούν την πρώτη ή και τη δεύτερη φάση της συνέντευξης, στη συνέχεια απλώς εξαφανίζονται, καθώς επιλέγουν κάποιον άλλο εργοδότη, ο οποίος προσφέρει καλύτερες αμοιβές ή καλύτερες εργασιακές συνθήκες

Το 53% των recruiters, για παράδειγμα, παραδέχεται ότι το φαινόμενο έχει ενισχυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, με το 25% να δηλώνει ότι συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά ανά εβδομάδα. Ακόμη ένα 10% δηλώνει ότι συμβαίνει κάθε μέρα. 

>>>Δείτε ακόμη:Γιατί οι νέοι αποφεύγουν την εργασία στις ευρωπαϊκές αεροπορικές

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, επίσης, ότι ένας στους πέντε recruiters υποστηρίζει ότι έχει χάσει τα «ίχνη» του υποψήφιου ακόμη κι αν υπήρξε συμφωνία πρόσληψης, ενώ το 7% δηλώνει ότι ο εργαζόμενος δεν εμφανίστηκε την πρώτη ημέρα εργασίας. 

Τα παραπάνω στοιχεία, όπως σημειώνει το Bloomberg, αντανακλούν τη σοβαρή έλλειψη των γερμανικών εταιρειών σε υψηλά καταρτισμένους εργαζόμενους. Ένα πρόβλημα, το οποίο συνδέεται αφενός με την τάχιστη γήρανση του πληθωρισμού, αφετέρου με τις εργασιακές αλλαγές της πανδημικής περιόδου (burn-out, «μεγάλη παραίτηση» κ.α.).  

newmoney.gr

 
4912
Thumbnail