Οι γερμανικές παραγγελίες συνεχίζουν την κατρακύλα

 Οι μαζικές παραγγελίες από χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ εμπόδισαν μια πιο απότομη πτώση

Οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες έπεσαν απροσδόκητα, υποδεικνύοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αγωνίζεται ακόμα να ξεπεράσει την πτώση στον κατασκευαστικό τομέα και να αποφύγει την ύφεση.

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η ζήτηση υποχώρησε 0,4% για τον μήνα Οκτώβριο, αντισταθμίζοντας εκτιμήσεις για κέρδος 0,4%.  Προκλήθηκε από τη χαμηλή ζήτηση επενδυτικών αγαθών εντός της Γερμανίας και εκτός της ζώνης του ευρώ.  Οι μαζικές παραγγελίες από χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ εμπόδισαν μια πιο απότομη πτώση.

Το γεγονός αυτό υπενθυμίζει ότι τα γερμανικά εργοστάσια έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν για να ξεπεράσουν μια πτώση που έχει ήδη διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο.  Η παραγωγή του κλάδου εξακολούθησε να συρρικνώνεται το Νοέμβριο και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη παρέμεινε στάσιμη.

"Η δυναμική της βιομηχανίας εξακολουθεί να είναι καταθλιπτική", ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Οικονομίας.  "Οι προοπτικές για τον κατασκευαστικό τομέα κατά το τέταρτο τρίμηνο παραμένουν υποτονικές".

Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 5,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (Οκτώβριος 2018-Οκτώβριος 2019), υπογραμμίζοντας τις ζημιές που προκάλεσαν οι συγκρούσεις του παγκόσμιου εμπορίου στη γερμανική βιομηχανία.

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Τι λένε οι οικονομολόγοι του Bloomberg...

"Η μεγαλύτερη εικόνα που παραμένει είναι αυτή της νεοσυσταθείσας βιομηχανικής σταθεροποίησης.  Καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με το παγκόσμιο εμπόριο υποχωρεί, αναμένουμε οι συνθήκες και το συναίσθημα να βελτιωθούν λίγο.  Δεν έρχεται όμως μεγάλη ανάκαμψη. "

Το εύρος των αποθεμάτων των παραγγελιών τον Νοέμβριο είναι σημάδι της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης του κλάδου, σύμφωνα με ξεχωριστή έκθεση του Ινστιτούτου Ifo της Γερμανίας.  Οι παραγωγοί αυτοκινήτων, χημικών και τα μεταλλικά προϊόντα δήλωσαν αναφέρονται σε επιδείνωση των συνθηκών.

 

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ <<<

«Ο αποπληθωρισμός των μεγάλων παραγγελιών στη γερμανική βιομηχανία συνεχίζεται», δήλωσε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING Γερμανίας.  Αυτό "δεν αποτελεί καλό σημάδι για τη βιομηχανική παραγωγή τους προσεχείς μήνες. Η εμπορική σύγκρουση, η παγκόσμια αβεβαιότητα και οι κλαδικές κρίσεις θα έχουν σαφές αντίκτυπο στην γερμανική βιομηχανία."

Η Bundesbank έχει δηλώσει ότι η οικονομία της Γερμανίας πιθανότατα να σταματήσει το τέταρτο τρίμηνο και ότι σύντομα θα υπάρξουν μικρά σημάδια ανάκαμψης.  Η ανάπτυξη θα παραμείνει κάτω από το 1% το επόμενο έτος.

Piotr Skolimowski
 
2696
Thumbnail