Οι μέλισσες στο αγρόκτημα πιο πολύτιμες από τα φυτοφάρμακα 

Οι μέλισσες ενδεχομένως να αντισταθμίσουν τα οφέλη από τη χρήση φυτοφαρμάκων για την καταπολέμηση των εντόμων

Rudy Ruitenberg

Μια τετραετής έρευνα στη Γαλλία έδειξε υψηλότερες αποδόσεις και κέρδη για τους τομείς των κραμβελαίων όπου υπάρχει αφθονία των επικονιαζόμενων εντόμων (μέλισσες), σύμφωνα με μελέτη του Αγροτικού Ερευνητή INRA και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της χώρας, που δημοσιεύθηκε στο «Proceedings of the Royal Society».

 

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Το όφελος αυτό μειώνεται σημαντικά με τη χρήση φυτοφαρμάκων, τα οποία δεν αυξάνουν την παραγωγικότητα αρκετά ώστε να αντισταθμίσουν το κόστος τους, ανέφερε η INRA.  Έτσι, ενώ οι περισσότερες μέλισσες και οι ψεκασμοί των φυτοφαρμάκων αυξάνουν τις αποδόσεις, τα κέρδη μπορούν να είναι μεγαλύτερα όταν βασίζονται μόνο στην επικονίαση από τις μέλισσες, σύμφωνα με τους ερευνητές.  Τα ευρήματα έρχονται μετά τα παράπονα των Γάλλων καλλιεργητών ελαιούχων σπόρων για την απαγόρευση των νεονικοτινοειδών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για τη θανάτωση των μελισσών, για πρόκληση απώλειας της σοδειάς.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

"Μεγαλύτερες αποδόσεις μπορούν να επιτευχθούν είτε με την αύξηση των αγροχημικών είτε με την αύξηση της αφθονίας των μελισσών, αλλά οι οικονομικές αποδόσεις των καλλιεργειών αυξήθηκαν μόνο από τις τελευταίες", ανέφεραν οι ερευνητές.

Για τα αγροτεμάχια με πολλούς επικονιαστές, τα ακαθάριστα περιθώρια κατά μέσο όρο ήταν 15% υψηλότερα από ό,τι για τα αγροτεμάχια που δεν είχαν επικονιαστές, σύμφωνα με τη μελέτη.  Οι ερευνητές ανέλυσαν περίπου 300 χωράφια μεταξύ 2013 και 2016, βρίσκοντας αποδόσεις και ακαθάριστα περιθώρια έως και 40% υψηλότερα όταν υπάρχει αφθονία επικονιαστών.

Η Γαλλία είναι ο κορυφαίος παραγωγός ελαιοκράμβης της ΕΕ, ο οποίος συνθλίβεται για να παράγει λάδι που χρησιμοποιείται για μαγείρεμα και ως πρώτη ύλη για το βιοντίζελ.  

 
1511
Thumbnail

Η δωρεά των 2,7 δισεκατομμυρίων μετοχών, η οποία ανακοινώθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές του Χονγκ Κονγκ, ανέδειξε μέσα σε μία νύχτα τον Eric Tse σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας. (Δεν υπάρχει φόρος για δωρεά ή μεταβίβαση κληρονομιάς στην πρώην βρετανική αποικία.) Ωστόσο, ο 24 γιος του Tse Ping και της Cheng Cheung Ling υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ.

ad1mobile

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεκριμένα, ο Eric επισήμανε σχετικά με την ένταξη του ονόματος του στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων ή στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους που συντάσσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή άλλοι οργανισμοί, ότι θα προσπαθήσει να μην συμμετάσχει σε αυτές τις κατατάξεις με το δικό του όνομα και συνέστησε

Εκτός από τους γονείς του, στην οικογένεια περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη αδελφή του Theresa. Η συνολική αξία των μετοχών της Sino Biopharmaceutical που κατέχουν συνολικά και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας ανέρχεται περίπου στα 8,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με του υπολογισμούς του Bloomberg.

Η Sino Biopharmaceutical δεν απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το θέμα.  Ούτε ο Eric ανταποκρίθηκε στα μηνύματα του Bloomberg.

Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας αποτελεί την τελευταία στο τσουνάμι του ασιατικού πλούτου που μεταφέρεται στην επόμενη γενιά. Το 2018, τέσσερις Κινέζοι μεγιστάνες μεταβίβασαν πάνω από 17 δισ. δολάρια σε οικογενειακά καταπιστεύματα, ενώ αρκετοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζουν τα πλάνα διαδοχής τους.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο οικονομικών από το The Wharton School of the University of Pennsylvania,  ο Eric παρακολούθησε το πρόγραμμα Schwarzman Scholar στο Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας του Wharton.
Ριάνα και Μπέλα Χαντίντ

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, στο κείμενο αναφέρει ότι ο Eric γεννήθηκε στο Σιάτλ, παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο στο Πεκίνο και το γυμνάσιο στο Χονγκ Κονγκ. Δημιούργησε το ίδρυμα China Summit Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την εκπαίδευση και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες, προσθέτει.

Ο νεαρός είναι επίσης δραστήριος στο Instagram, όπου αναρτά φωτογραφίες του πέφτοντας με αλεξίπτωτο και πηγαίνοντας σε πάρτι με τη Ριάνα. Άλλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες του είναι το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, το αστέρι του μπάσκετ Yao Ming και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Η πιο πρόσφατη ανάρτηση του είναι από το Πεκίνο, όπου παρακολούθησε την 70η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

r

f

 

Εμφανίζεται ως μέλος σε τουλάχιστον άλλα πέντε διοικητικά συμβούλια εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της Charoen Pokphand Skyland Group Ltd., του ομίλου της πλουσιότερης οικογένειας της Ταϊλάνδης.

ad2mobile

Ο Tse Ping, ο οποίος είναι μέλος της εθνικής επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Λαϊκού Κόμματος, το κορυφαίο πολιτικό συμβουλευτικό σώμα του έθνους, θα παραμείνει πρόεδρος της Sino Biopharmaceutical μετά τη μεταφορά μετοχών. Σκοπός του είναι να βελτιώσει τη διαχείριση και την κληρονομιά του πλούτου της οικογένειας, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο Eric θα κατέχει τις μετοχές τους μέσω των εταιρειών χαρτοφυλακίου Thousand Eagles Ltd. και Remarkable Industries Ltd., με έδρα της Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

article 1