Παντρεμένοι ή Ελεύθεροι; Ποιοι ζουν περισσότερο; (Στοιχεία)

Ποιοι ζουν περισσότερο; Ελεύθεροι, Παντρεμένοι, Χωρισμένοι ή Χήροι;

Σε μια ομολογουμένως «όχι και τόσο συνηθισμένη» μέτρηση προχώρησε το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των ΗΠΑ. 

Καταμέτρησε ποιοι ζουν περισσότερο μεταξύ παντρεμένων, χωρισμένων, ελεύθερων και χήρων ανθρώπων. 

Όπως φάνηκε από την έρευνα οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο απ’ ότι οι άλλες τρεις κατηγορίες ανθρώπων. 

Κατά την επταετία 2010 και 2017, οι θάνατοι ανθρώπων παντρεμένων σημείωσαν σημαντική μείωση της τάξεως του 7%.  

>>> Ειδήσεις από Bloomberg <<<

Όπως εξήγησε το Κέντρο, οι λόγοι μπορεί να αποδοθούν στον τρόπο ζωής των παντρεμένων καθώς και στις προθέσεις των ανθρώπων που παντρεύονται.

Για παράδειγμα κάποιος που δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, παντρεύεται πιο εύκολα, απ’ ότι κάποιο που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και συνεπώς -φυσιολογικά- προτεραιότητα του είναι η υγεία του. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα οι παντρεμένοι συνήθως παίρνουν λιγότερα ρίσκα, έχουν πιο υγιεινή διατροφή και δεν αμελούν τις ιατρικές τους εξετάσεις

φ

Οι θάνατοι σημείωσαν πτώση, όχι όση στους παντρεμένους, και σε άλλες δυο κατηγορίες. 

Δεύτερη στη σειρά κατηγορία, μετά τους παντρεμένους, βρίσκονται οι ελεύθεροι (αυτοί που δεν παντρεύτηκαν ποτέ) και τρίτη κατηγορία είναι οι διαζευγμένοι

Αντίθετα, η κατηγορία των χήρων, σημείωσε αύξηση στους θανάτους και μάλιστα όπως φαίνεται και στο γράφημα, η αύξηση ήταν σημαντική. 

Αυτά τουλάχιστον στις ΗΠΑ... 

 
2469
Thumbnail

Η αγορά πολυτελούς κατοικίας σε κάποιες από τις πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου υποχώρησε τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, καθώς οι πωλητές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ώστε να εξασφαλίσουν συμφωνίες.

ad1mobile

Ο δείκτης Prime Central London της Knight Frank μειώθηκε κατά 2,1% τον πρώτο μήνα που επιβλήθηκε ολοκληρωτικά το lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Μια επιπλέον πτώση 1,4% τον Μάιο σημαίνει ότι οι τιμές είναι τώρα κατά 5% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

«(Η κατάσταση) μοιάζει να είναι πολύ παρόμοια με την περίοδο που ακολούθησε το δημοψήφισμα για την ΕΕ» αναφέρει ο Τom Bill, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών ακινήτων Knight Frank. «Υπάρχει ένα μείγμα καιροσκοπικών προσφορών που είναι μάλλον απίθανο ότι θα γίνουν αποδεκτές, προσφορών που συμφωνήθηκαν με ένα λογικό discount, αλλά και πολλές περιπτώσεις όπου το ζητούμενο τίμημα είναι σωστό και η τιμή καταλόγου ικανοποιείται ή και ξεπερνιέται μετά από ανταγωνιστικές προσφορές». η

Η πανδημία εκτροχίασε την πρώιμη ανάκαμψη στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, οι οποίες εμφάνιζαν σημαντικά σημάδια ανάπτυξης μετά τις βρετανικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έπληξαν βαριά τις προσπάθειες πώλησης ενώ η οικονομική αναταραχή είχε αντίτυπο στην ψυχολογία των αγοραστών.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Και πάλι όμως, υπάρχουν σημάδια ότι ο ρυθμός μείωσης μπορεί να επιβραδύνει μετά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων που επέτρεψαν στην αγορά κατοικιών να επανεκκινήσει στις 13 Μαΐου.

ad2mobile

Η μεση έκπτωση στις αιτούμενες τιμές για πωλήσεις στο Λονδίνο είναι τώρα στο 5,5% από 6,4% που ίσχυαν όταν ήταν σε ισχύ τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αναφέρει η Knight Frank.


Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1