Παράταση «ζωής» στα PS4 από Sony / Τι συμβαίνει με το PS5

Ο αριθμός των παραδόσεων των PS5 απέχει μακράν από τον αριθμό των παραγγελιών, κάτι που οφείλεται στις ευρύτερες αναταράξεις της παγκόσμιας οικονομίας

Παράταση στην παραγωγή κονσολών PlayStation 4 καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 ανακοίνωσε η Sony καθώς αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στην παραγωγή του PlayStation 5.

Η ιαπωνική εταιρεία αντιμετωπίζει σειρά προκλήσεων στην παραγωγή του PS5, με αποτέλεσμα ο αριθμός των παραδόσεων να απέχει μακράν από τον αριθμό των παραγγελιών, κάτι που οφείλεται στις ευρύτερες αναταράξεις της παγκόσμιας οικονομίας.

Γι’ αυτό τον λόγο, αποφάσισε να παρατείνει κατά τουλάχιστον 12 μήνες την παραγωγή του PS4, η οποία επρόκειτο να σταματήσει στα τέλη του 2021, με στόχο την κυκλοφορία περίπου 1 εκατομμυρίου επιπλέον κονσόλων.

Η παραπάνω στρατηγική κίνηση αποσκοπεί στην άμβλυνση των πιέσεων που αφορούν στην παραγωγή του PS5, μέσω της στροφής της καταναλωτικής ζήτησης προς την ευκολότερη και φθηνότερη λύση του PS4.

Άλλωστε, τα παλαιότερα μοντέλα PS διαθέτουν λιγότερο προηγμένα μικροτσίπς (κάτι που τα καθιστά λιγότερο ευάλωτα στις ελλείψεις ημιαγωγών που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες), είναι ευκολότερα στην κατασκευή και φθηνότερα στην τσέπη του καταναλωτή.

Τον Νοέμβριο του 2020, όταν πρωτο-κυκλοφόρησε το PS5, φιλοδοξία της Sony ήταν η γρήγορη μετάβαση προς την πλέον προηγμένη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών.

Όμως, η πανδημία του κορωνοϊού επιβράδυνε σημαντικά την παραγωγή λογισμικών (πολλά εργοστάσια στη Νοτιοανατολική Ασία έκλεισαν προσωρινά και «πάγωσαν» την παραγωγή), προκαλώντας διαδοχικά προβλήματα σε πολλούς τομείς της οικονομίας, ανάμεσα στους οποίους και αυτή του gaming.

Αποτέλεσμα ήταν να προκύψει ένα τεράστιο κενό μεταξύ της τρέχουσας προσφοράς και της καταναλωτικής ζήτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το PS4, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013, έχει πουλήσει 116 εκατομμύρια κονσόλες και έως σήμερα θεωρείται μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές των παιχτών.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
5161