Πιθανόν η Ρωσία να αυξήσει εξαγωγές αργού λόγω των κυρώσεων EE

Αυτό θα συμβεί εάν εάν η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εισαγωγές ρωσικών καυσίμων της χώρας οδηγήσει σε χαμηλότερη απόδοση των διυλιστηρίων, ανέφερε ο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ

Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου εάν η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εισαγωγές ρωσικών καυσίμων της χώρας οδηγήσει σε χαμηλότερη απόδοση των διυλιστηρίων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ σε συνέντευξή του στο Tass.

«Εάν υπάρχουν προβλήματα με την πώληση πετρελαιοειδών, η διύλιση πετρελαίου μπορεί σε κάποιο βαθμό να αντικατασταθεί από επιπλέον όγκους εξαγωγών πετρελαίου», είπε ο Νόβακ. Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα η απαγόρευση της ΕΕ να μην επηρεάσει καθόλου τη ρωσική διύλιση πετρελαίου, συμπλήρωσε.

Η απαγόρευση της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου τίθεται σε ισχύ από τις 5 Φεβρουαρίου και έρχεται να συμπληρώσει τον περιορισμό των εισαγωγών αργού που επιβλήθηκε από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Ρωσία θα παράγει τουλάχιστον 490 με 500 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου το επόμενο έτος, δήλωσε ο Νόβακ, επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις του. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 9,84 εκατομμύρια έως 10,04 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, με βάση την αναλογία 7,33 βαρελιών ανά τόνο.

Φέτος η Ρωσία μπορεί να παράγει 535 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, ανέφερε ο Νόβακ την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

newmoney.gr

 
5141