Πλάνο ρωσόφιλης Οργάνωσης για εξάρτηση Βουλγαρίας από Μόσχα 

Η Σόφια κατηγορεί τον επικεφαλής ρωσόφιλης οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών για κατασκοπεία

Το κείμενο στα αγγλικά εδώ.

(Bloomberg) - Η Βουλγαρία κατηγόρησε τον επικεφαλής μιας ρωσόφιλης οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών για κατασκοπεία, υποστηρίζοντας ότι παρείχε πληροφορίες για να βοηθήσει στη μετατόπιση της γεωπολιτικής τροχιάς του βαλκανικού έθνους.

Η κίνηση θα μπορούσε να περιπλέξει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίοι παρέμειναν «εγκάρδιοι», ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, παρά τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Σε μια ενδεχόμενη προσπάθεια ένδειξης αυστηρότερης ρητορικής πριν από τις τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου, η Βουλγαρία επέκρινε το Κρεμλίνο την περασμένη εβδομάδα σχετικά με σχόλια για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αν και δεν αποκάλυψε κρατικά μυστικά, Εισαγγελείς στη Σόφια δήλωσαν την Τρίτη ότι ο Nikolay Malinov, Πρόεδρος του Εθνικού Κινήματος Ρωσόφιλων, αντιμετωπίζει μέχρι και 15 χρόνια φυλάκισης για παροχή πληροφοριών σε ερευνητικό ινστιτούτο και μη κυβερνητικό οργανισμό στη Ρωσία.

Τα γραπτά του Malinov στα ρωσικά προτείνουν να αλλάξει η γεωπολιτική πορεία της Βουλγαρίας από τον "Δυτικό κόσμο προς τη Ρωσική Ομοσπονδία", μεταξύ άλλων με τη μεταφορά βασικών ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων σε ρωσική ιδιοκτησία, δημιουργώντας τηλεοπτικό κανάλι και πολιτικό κόμμα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Ivan Geshev.

Ο Μαλινόφ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση €50.000 ευρώ και του απαγορεύθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα. 

Το κινητό του τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο όταν το Bloomberg προσπάθησε να τον προσεγγίσει.

Slav Okov
 
1945
Thumbnail

Η ζωή αποδεικνύεται πολύ… γλυκιά για την οικογένεια Φερέρο, μια από τις πιο πλούσιες δυναστείες της ιταλικής ελίτ που μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτρια της Nutella, καθώς θα λάβει μέρισμα 642 εκατ. ευρώ από τη μητρική εταιρεία.

ad1mobile

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 928,6 εκατ. ευρώ για τη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, με αύξηση πάνω από 25% σε σχέση με το επόμενο 12μηνο.

Μερίσματα ανάλογου ύψους έχουν βοηθήσει τους Φερέρο να μπουν στη λίστα με τις 25 πιο πλούσιες οικογένειες στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων τoυ Bloomberg.

O πλούτος των οικογενειών που έχουν περιουσίες πολλών δισεκατομμυρίων , όπως οι Γουόλτον και οι Κοχ, έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία., περίοδο κατά την οποία οι Φερέρο έχουν λάβει μερίσματα πάνω από 2 δισ. ευρώ.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Από το 2008 τα κέρδη της οικογένειας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, καθώς η μητρική τους εταιρεία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται ραγδαία τόσο γεωγραφικά (στις ΗΠΑ) όσο και σε ό,τι αφορά τη γκάμα των προϊόντων της.

Οι Φερέρο απέκτησαν τον αμερικανικό τομέα γλυκισμάτων της Nestle για 2,8 δισ. δολ. το 2018 και ολοκλήρωσε το deal ύψους $1,3 δισ. με μπράντες της Kellogg, Keebler και Famous Amos πέρυσι.

Εχτισαν την περιουσία τους ξεκινώντας πριν 75 χρόνια από ένα ζαχαροπλαστείο στη Βόρεια Ιταλία που χρησιμοποιούσε φουντούκια για να καλύψει τις περιορισμένες προμήθειες σε κακάο. Το κατάστημα αναπτύχθηκε σε επιχείρηση ζαχαροπλαστικής, ανοίγοντας εγκαταστάσεις παραγωγής και γραφεία στο εξωτερικό μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εταιρεία εισήγαγε τα σήματα Nutella και Kinder Chocolate στη δεκαετία του 1960 και στη συνέχεια επεκτάθηκε με προϊόντα όπως οι καραμέλες Tic Tac και τα σοκολατένια Ferrero Rocher.

ad2mobile

Η επιχείρηση αποτιμάται τώρα στα 32,4 δισ. δολάρια.

newmoney.gr - bloomberg

article 1