Ποια αγορά ακινήτων είναι πραγματικό χρυσωρυχείο

Εκτοξεύτηκε σε υψηλό 30 ετών

Ρεκόρ στις πωλήσεις ακινήτων καταγράφηκε στην πόλη του Μανχάταν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Πιο συγκεκριμένα, πουλήθηκαν συνολικά 4.523 ακίνητα, ο μεγαλύτερος αριθμός από το 1989 σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Η μέση τιμή των ακινήτων σκαρφάλωσε στο +1,4% σε σχέση με το περσινό έτος και διαμορφώθηκε στα 1,12 εκατομμύρια δολάρια.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, υπήρχαν 6.850 διαμερίσματα προς πώληση, ο αριθμός αυτός είναι 28% μικρότερος σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με έκθεση της Corcoran Group. Ωστόσο, όσα – ελάχιστα – ακίνητα παραμένουν διαθέσιμα, βρίσκονται σε ιστορικά υψηλές τιμές και συγκεκριμένα, αξίζουν 17% περισσότερο από τον μέσο όρο της δεκαετίας για το τρίτο τρίμηνο.

ytd

Πράγματι, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές κατά τους πρώτες μήνες εμφάνισης της πανδημίας ήταν συγκρατημένοι όμως, πλέον επιστρέφουν δυναμικά, καθώς αντιλαμβάνονται την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ακόμη και ένα διαμέρισμά στο Μανχάταν ενώ η πόλη εξακολουθεί να ανακάμπτει. Πρόκειται για μια πολύ καλή στιγμή για επενδύσεις. Αυτός μάλιστα, είναι και ο λόγος που οι αγοραστές κινήθηκαν γρήγορα. Στο τρίτο τρίμηνο του έτους, χρειάστηκε 10% λιγότερος χρόνος σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες προκειμένου να πουληθούν τα σπίτια αυτή στην εν λόγω αγορά.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
4516