Ποια χώρα απαγόρευσε την αγορά κατοικιών από ξένους

Ποιες κατηγορίες πολιτών εξαιρούνται από την απαγόρευση

Ο Καναδάς είναι η χώρα που για τα επόμενα δύο χρόνια πρόκειται να απαγορεύσει σε ξένους πολίτες την αγορά ακινήτων. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να βάλει στο τραπέζι δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να τονώσει την κατασκευαστική δραστηριότητα στον Καναδά, σε μια προσπάθεια να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ολοένα αυξανόμενη αγορά ακινήτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg ωστόσο, η απαγόρευση αυτή δεν θα ισχύει για ξένους φοιτητές ή πολίτες άλλων χωρών που εργάζονται στον Καναδά, ούτε όμως, και για αλλοδαπούς πολίτες οι οποίοι μόνιμοι κάτοικοι Καναδά.

Στο διάστημα αυτό, αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν επίσης, για την οικοδόμηση οικονομικά προσιτών κατοικιών. Με τον τρόπο αυτό, οι τοπικές κυβερνήσεις θα μπορέσουν να ενημερώσουν τα συστήματά τους επιτρέποντας την ταχύτερη κατασκευή νέων ακινήτων. 

Οι συγκεκριμένες κινήσεις σηματοδοτούν ότι ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ανησυχεί περισσότερο για τον πληθωρισμό και το αυξανόμενο κόστος των κατοικιών. Σημειώνεται πως οι τιμές των κατοικιών στον Καναδά αυξήθηκαν περισσότερο από 50% τα τελευταία δύο χρόνια. Η αγορά κατέγραψε μηνιαία αύξηση – ρεκόρ τον Φεβρουάριο, με τη μέση αξία ενός σπιτιού να ανέρχεται στα 693.000 δολάρια.

«Δεν νομίζω ότι οι εν λόγω αποφάσεις θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών. Αντιθέτως, πιστεύω ότι θα υποβαθμίσουν την πιο ανταγωνιστική αγορά στον Καναδά», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Συμεών Παπαηλίας, ιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα, REC Καναδά.

newmoney.gr

 
4617