Ποιος εργοδότης προσφέρει δάνεια με μηδενικό επιτόκιο

Τα δάνεια θα βασίζονται στις περιορισμένες μετοχικές optons των εργαζομένων

H Ant Group του Τζακ Μα σκοπεύει να προσφέρει δάνεια με μηδενικά επιτόκια στους εργαζόμενους που κατέχουν μετοχικές options, προσπαθώντας να αυξήσει το ηθικό τους, μετά την πρόσφατη κατάργηση της ιστορικής ΙΡΟ της εταιρείας τον Νοέμβριο. 

Τα δάνεια θα βασίζονται στις περιορισμένες μετοχικές optons των εργαζομένων, σε επίπεδα αξιών του 2018. Αυτό θα δώσει στην Ant την ευκαιρία να προσφέρει στους εργαζόμενους ρευστότητα χωρίς να χρειάζεται μια πιο πρόσφατη εκτίμηση της αξίας των μετοχών της.

Οι options, γνωστές και ως Share Economic Rights, με κάθε μία να αντιπροσωπεύει 5,53 μετοχές, θα εκτιμώνται στα 195 γουάν ($30,05) ή στα 35,26 γουάν έκαστη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του 2018, όταν η Ant είχε εκτιμηθεί στα $150 δισ. 

Τα στελέχη της Ant προσπαθούν να περιορίσουν μία ξαφνική μαζική έξοδο των εργαζομένων, oι οποίοι εύλογα ανέμεναν περαιτέρω προβλήματα μετά από την σύγκρουση της εταιρείας με την κινεζική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ερικ Τζούνγκ, διαβεβαίωσε στους εργαζομένους πως η επιχείρηση θα προχωρήσει σύντομα σε αρχική δημόσια προσφορά, ενώ υποσχέθηκε και μία “βραχυπρόθεσμη λύση ρευστότητας” που θα λάβει χώρα αυτό τον μήνα.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος δανεισμού θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.

Η εταιρεία έχει μέχρι τώρα αναστείλει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της από τους πρώην και νυν εργαζόμενους, λόγω προετοιμασιών της για την ΙΡΟ. Η Ant πρέπει να ανταγωνιστεί ευθέως τις άλλες γιγάντιες κινεζικές επιχειρήσεις τεχνολογίας όπως την Tencent, της οποίας η μετοχική αξία εκτινάχθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της διαμάχης της Ant με την κινεζική κυβέρνηση.

Το μέλλον της εταιρείας του Τζακ Μα – και η συνολική εκτίμησή της  – βρίσκεται “στον αέρα”, τη στιγμή που οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να βρουν λύσεις και έξοδο από τον αυτοδημιούργητο κυκεώνα της ρύθμισης της καλπάζουσας βιομηχανίας των fintech. Η εταιρεία, μετά από την κατάργηση της ΙΡΟ της των $35 δισ, έχει από τότε επικεντρωθεί στην αναδιάρθρωση της επιχείρησης.

Η επενδυτής Warburg Pincus LLC μείωσε τις εκτιμήσεις της για την αξία της συνολικής επιχείρησης στα $200 δισ. με $250 δισ. στο τέλος του έτους, κάτι που αποτελεί πιο γενναιόδωρη εκτίμηση από την αντίστοιχη του Bloomberg Intelligence, η οποία είχε υπολογίσει την αξία μεταξύ $29 δισ και $115 δισ. 

Πολλοί από τους εργαζόμενους της Ant έχουν λάβει περιορισμένες options μετοχών. Πριν από την παύση του προγράμματος επαναγοράς της Ant, οι αποχωρήσαντες εργαζόμενοι πούλαγαν τις μετοχές τους σε τιμές σύμφωνες με τον πιο πρόσφατο επενδυτικό γύρο.

newmoney.gr

Tags
 
5161