Πονοκέφαλος για την Apple η συρρίκνωσή της στην κινεζική αγορά

Η κινεζική αγορά υποχώρησε 9,7% αυτό το τρίμηνο, η Apple συρρικνώθηκε περίπου στο διπλάσιο αυτής της υποχώρησης

Οι αποστολές smartphones της Apple Inc. προς την Κίνα, μειώθηκαν κατά 20% το τελευταίο τρίμηνο του 2018, υπογραμμίζοντας το μέγεθος της συρρίκνωσης της εταιρείας που κατασκευάζει τα iPhone στη μεγαλύτερη αγορά συσκευών κινητών τηλεφώνων στον κόσμο έναντι των τοπικών αντιπάλων της, όπως η Huawei Technologies Co.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Η κινεζική αγορά υποχώρησε 9,7% κατά το τρίμηνο, αλλά η Apple συρρικνώθηκε περίπου στο διπλάσιο αυτής της υποχώρησης, δήλωσε η ερευνητική εταιρεία IDC σε έκθεση που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα. Η επιβράδυνση της οικονομίας, η επιμήκυνση των χρόνων αντικατάστασης και η ακριβή τιμολόγηση του iPhone συνέβαλαν στην πτώση των γίγαντα των Η.Π.Α., ανέφερε η εταιρεία. Η εταιρεία Xiaomi Corp. Είδε τις επιδόσεις της να επιδεινώνονται ακόμη χειρότερα στους τελευταίους μήνες του περασμένου έτους, όταν οι αποστολές έπεσαν σχεδόν κατά 35%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμβούλων.

Οι ετικέτες smartphone από την Apple μέχρι τη Samsung Electronics Co. αγωνίζονται σε μια παγκόσμια αγορά που έχιε "πιάσει ταβάνι", μετά από χρόνια ισχυρής ανάπτυξης, καθώς η έλλειψη καινοτομίας αποθαρρύνει τους καταναλωτές από την αντικατάσταση των συσκευών όσο συχνά το έκαναν στο παρελθόν. Η Apple πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει την άνοδο της Huawei, η οποία συρρικνώνει το μερίδιο της πρώτης, σε μια αγορά που έχει καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη της. Οι κορυφαίοι έμποροι λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών της χώρας μείωσαν τις τιμές των τελευταίων iPhones κατά 20% τους τελευταίους μήνες - μια ασυνήθιστη κίνηση που δείχνει την πτώση του ενθουσιασμού για τα gadget της Apple.

Tags
 
702
Thumbnail

Αύξηση της τάξεως του 14% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Comcast το πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς διαμορφώθηκαν σε 3,48 δισεκ. δολάρια ή 76 σεντς ανά μετοχή -ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ad1mobile

Τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού των media ενισχύθηκαν κατά 18% σε ετήσια σύγκριση για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2019, στα 26,86 δισεκ. δολάρια -χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

 

Σε ό,τι αφορά ειδικά στην NBC Universal, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 12,5%, στα 8,31 δισεκ. δολάρια.

Η μονάδα του Sky, η οποία εξαγοράστηκε πέρυσι, ανακοίνωσε έσοδα ύψους 4,8 δισεκ. δολάρια (-5%), επισημαίνεται.

ad2mobile

Η μετοχή εκτοξεύτηκε κατά 3% στα 43,1 δολάρια, με τη χρηματιστηριακή αξία να φθάνει τα 189,4 δισεκ. δολάρια.

1

article 1