Πώς ο κορωνοϊός «εκτόξευσε» τη ζήτηση για κοντέινερ ψυγεία 

Σχεδιάζεται deal $1 δισ.-Ο ναυτιλιακός κολοσσός Moller-Maersk με έδρα τη Δανία συζητά την πώληση θυγατρικής της

Η πανδημία Covid-19 και τα γενικευμένα και αλλεπάλληλα lockdown έχουν εκτοξεύσει τη ζήτηση για κοντέινερ – ψυγεία και εταιρείες του κλάδου όπως η Moller-Maersk σπεύδουν να εκμεταλλευτούν το θετικό momentum.

Συγκεκριμένα ο ναυτιλιακός κολοσσός με έδρα τη Δανία συνεργάζεται με εξωτερικό σύμβουλο για την ενδεχόμενη πώληση της Maersk Container Industry (MCI), σε ένα deal που θα μπορούσε να ανέλθει σε 1 δισ. δολάρια σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η Maersk θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμα και αυτόν τον μήνα στις διαδικασίες πώλησης και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η θυγατρική της MCI θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον από άλλες ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς και από ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Ωστόσο, το πρώιμο στάδιο των συζητήσεων δεν αποκλείει ούτε το γεγονός να αποφασίσει τελικά η Maersk να  διατηρήσει τον κλάδο των εμπορευματοκιβωτίων – ψυγείων. Άλλωστε εκπρόσωπός της, δήλωσε ότι η MCI καταγράφει ισχυρά αποτελέσματα και συμβάλλει στην ανάπτυξη της μητρικής, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Η MCI ιδρύθηκε το 1991 και κατασκευάζει εμπορευματοκιβωτία – ψυγεία και μηχανήματα ψύξης για την βιομηχανία και για τις μεταφορές φρούτων, λαχανικών και άλλων τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των παρατεταμένων lockdown η εταιρεία «είδε» τη ζήτηση για τα εμπορευματοκιβώτια -ψυγεία της να εκτοξεύεται. Η MCI ανακοίνωσε κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων 77 εκατ. δολαρίων το 2020, σε σύγκριση με 29 εκατ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η εταιρεία απασχολεί πάνω 2.200 υπαλλήλους και διαθέτει ένα δίκτυο άνω των 400 παρόχων και εγκαταστάσεις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Κίνα.

Σύμφωνα με  τη Maersk, η εταιρεία ανέφερε κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων ύψους  77 εκατ. δολαρίων το 2020, σε σύγκριση με τα 29 εκατ.δολάρια το 2019.

Πηγή: Bloomberg/newmoney
 

Tags
 
4090