Ο πρόεδρος της ISS δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο εξακολουθεί να πιστεύει πως η στρατηγική της εταιρείας είναι σωστή

Οι δισεκατομμυριούχοι πίσω από την παχνιδοβιομηχανία Lego υπέστησαν βαριές απώλειες σε μια μόνο μέρα, αφού μία από τις βασικές επενδύσεις τους γύρισε μπούμερανγκ.

 

>>> ΌΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Η Kirkbi, η οποία επιβλέπει περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό της οικογένειας Kirk Kristiansen που έχει στην ιδιοκτησία της τη Lego, είδε την αξία των συμμετοχών της να πέφτει περίπου κατά 150 εκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη 6/11. Αφορμή στάθηκε μια προειδοποίηση από την ISS για τα κέρδη της, η οποία εξαφάνισε το 20% της αγοραίας αξίας της δανέζικης εταιρείας εξυπηρέτησης γραφείων. Το εκτιμώμενο πλήγμα για την οικογενειακή περιουσία της Lego βασίζεται σε ρυθμιστικά έγγραφα που δείχνουν ότι κατέχει περίπου το 15% της ISS. Η Kirkbi αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι δισεκατομμυριούχοι της Lego έχουν παραμείνει πιστοί στην ISS, παρά τη συσσώρευση short συμφερόντων έναντι της εταιρείας, που σήμερα ανέρχονται στο 7,5% περίπου του μετοχικού της κεφαλαίου. Αυτό είναι μεταξύ των υψηλότερων ποσοστών όταν πρόκειται για μετοχές της Δανίας.

 

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ BREXIT ΕΔΩ <<<

Η κερδοσκοπία των hedge funds εναντίον της ISS συνέπεσε με μια στρατηγική μετατόπιση με την οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος της ISS Jeff Gravenhorst υποστηρίζει ότι να στοχεύσει μόνο τους μεγαλύτερους πελάτες και να εγκαταλείψει τους μικρότερους πελάτες. Την Τετάρτη, δήλωσε ότι η στρατηγική του εξακολουθεί να έχει νόημα, αλλά αναγνώρισε ότι ήταν «πολύ φιλόδοξος» στην προσέγγισή του.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη, ο Gravenhorst δήλωσε ότι «λυπάται πολύ» για την προειδοποίηση για τα κέρδη. Όμως προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι «το 2020 θα είναι καλό».

Ο πρόεδρος της ISS, Charles Allen, δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο εξακολουθεί να πιστεύει πως η στρατηγική της εταιρείας «είναι η σωστή», σύμφωνα με μια απάντηση μέσω e-mail σε ερωτήσεις. Αλλά αναγνώρισε επίσης ότι η διοίκηση πρέπει να «εκτελέσει καλύτερα και γρηγορότερα».

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

«Αντιμετωπίσαμε κάποια εμπόδια βραχυπρόθεσμα, αλλά όπως δείχνουν οι προοπτικές, σκοπεύουμε να επιστρέψουμε στα κανονικά μας επίπεδα περιθωρίων κέρδους περίπου 5% το 2020», δήλωσε ο Allen. «Η επικέντρωσή μας στην ανάπτυξη, το περιθώριο και τα μετρητά θα αποδώσει το 2020 και θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση μεσοπρόθεσμα».

Ο Gravenhorst αναγνώρισε επίσης ότι η τελευταία υποβάθμιση, η δεύτερη από τον Αύγουστο, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ιδιότητά του ως διευθύνοντος συμβούλου.

«Δεν χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν για να δεις ότι υπάρχει πίεση», είπε.

 
2469
Thumbnail

Η αγορά πολυτελούς κατοικίας σε κάποιες από τις πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου υποχώρησε τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, καθώς οι πωλητές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ώστε να εξασφαλίσουν συμφωνίες.

ad1mobile

Ο δείκτης Prime Central London της Knight Frank μειώθηκε κατά 2,1% τον πρώτο μήνα που επιβλήθηκε ολοκληρωτικά το lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Μια επιπλέον πτώση 1,4% τον Μάιο σημαίνει ότι οι τιμές είναι τώρα κατά 5% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

«(Η κατάσταση) μοιάζει να είναι πολύ παρόμοια με την περίοδο που ακολούθησε το δημοψήφισμα για την ΕΕ» αναφέρει ο Τom Bill, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών ακινήτων Knight Frank. «Υπάρχει ένα μείγμα καιροσκοπικών προσφορών που είναι μάλλον απίθανο ότι θα γίνουν αποδεκτές, προσφορών που συμφωνήθηκαν με ένα λογικό discount, αλλά και πολλές περιπτώσεις όπου το ζητούμενο τίμημα είναι σωστό και η τιμή καταλόγου ικανοποιείται ή και ξεπερνιέται μετά από ανταγωνιστικές προσφορές». η

Η πανδημία εκτροχίασε την πρώιμη ανάκαμψη στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, οι οποίες εμφάνιζαν σημαντικά σημάδια ανάπτυξης μετά τις βρετανικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έπληξαν βαριά τις προσπάθειες πώλησης ενώ η οικονομική αναταραχή είχε αντίτυπο στην ψυχολογία των αγοραστών.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Και πάλι όμως, υπάρχουν σημάδια ότι ο ρυθμός μείωσης μπορεί να επιβραδύνει μετά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων που επέτρεψαν στην αγορά κατοικιών να επανεκκινήσει στις 13 Μαΐου.

ad2mobile

Η μεση έκπτωση στις αιτούμενες τιμές για πωλήσεις στο Λονδίνο είναι τώρα στο 5,5% από 6,4% που ίσχυαν όταν ήταν σε ισχύ τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αναφέρει η Knight Frank.


Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1