Πόσο νοικιάζεται ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν;

Η μέση τιμή των ενοικίων στην πιο ακριβή περιοχή της Νέας Υόρκης αυξήθηκε κατά 16% σε σύγκριση με πέρυσι

Σε επίπεδα – ρεκόρ αυξήθηκαν οι τιμές των ενοικίων στο Μανχάταν για τον μήνα Δεκέμβριο, κυρίως λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για κτίρια και τοποθεσίες οι οποίες διαθέτουν θυρωρούς.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση τιμή των ενοικίων στα διαμερίσματα στην πιο ακριβή περιοχή της Νέας Υόρκης αυξήθηκε κατά 16% σε σύγκριση με πέρυσι, διαμορφωμένη στα 3.475 δολάρια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από την Miller Samuel Inc. και τη μεσιτική εταιρεία, Douglas Elliman Real Estate.

Ο μέσος όρος των ενοικίων για διαμερίσματα σε κτίρια με θυρωρούς αυξήθηκε κατά 23% στα 4.298 δολάρια, ενώ τα ενοίκια σε τοποθεσίες χωρίς θυρωρούς μειώθηκαν κατά 7,8% και διαμορφώθηκαν τελικά, στα 2.695 δολάρια. Αυτό είναι ένα παράδειγμα της πόλωσης στην αγορά, με τις τιμές σε κτίρια χωρίς θυρωρούς να εξακολουθούν να παρουσιάζουν πτώσεις σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με τον Τζόναθαν Μίλερ, πρόεδρο της Miller Samuel.

Υπογραμμίζεται πως η αγορά ενοικίων στο Μανχάταν, χτυπήθηκε σφοδρά εξαιτίας της εμφάνισης πανδημίας το 2020, όταν και το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Υόρκης κατέβασε ρολά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σημαντική ανάκαμψη στον εν λόγω κλάδο. Το γεγονός αυτό μπορεί να διαπιστωθεί μάλιστα, και από τα ελάχιστα διαθέσιμα ακίνητα – διαμερίσματα τα οποία υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Τα αδιάθετα διαμερίσματα μειώθηκαν κατά 81% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος τον Δεκέμβριο.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
4509