Πρόταση για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου

Το Lone Star Fund προσφέρει €1,51 για κάθε μετοχή για να αγοράσει την Τράπεζα Κύπρου

>>> UPD: Τράπεζα Κύπρου: Ναι μας έκαναν 3 προτάσεις για εξαγορά - Τα ποσά <<<

Το Lone Star Funds προσέγγισε την Τράπεζα Κύπρου ώστε να εξετάσει ενδεχόμενη εξαγορά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο - το οποίο σημειώνει πως η είδηση επιβεβαιώνεται από την ίδια την Lone Star μέσα από ανακοίνωση της - ο αμερικανικός κολοσσός επενδύσεων προσέφερε €1,51 ανά μετοχή για να την εξαγοράσει, ωστόσο η Τράπεζα Κύπρου την απέρριψε, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ. 

Σύμφωνα με την βρετανική νομοθεσία η Lone Star έχει προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τις 5 το απόγευμα ώστε να ανακοινώσει εάν θα προβεί σε προσφορά. 

Σύμφωνα με το Bloomberg εκπρόσωποι της Τράπεζας Κύπρου δεν ήθελαν να σχολιάσουν την είδηση. 

Στο ρεπορτάζ τονίζεται και η άνοδος που σημείωσε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου μέχρι και την Παρασκευή (19/8) κατά 23%, αναφέροντας πως η αξία της έφτασε μέχρι και τις 445 εκατ. στερλίνες. 

Η Lone Star με έδρα τις ΗΠΑ και με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρο της, John Grayken, έχει ιστορικό επενδύσεων σε τράπεζες και το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει την γερμανική IKB Deutsche Industriebank AG και την πορτογαλική Novo Banco SA.

Όπως υπογραμμίζει το Bloomberg αν και αρκετοί επενδυτές προτίμησαν να μείνουν μακριά από τράπεζες, εντούτοις το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε λόγω των αυξήσεων στα επιτόκια. 

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης πως η Τράπεζα Κύπρου είναι το μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα της Κύπρου και η οποία απορρόφησε την πρώην Λαϊκή Τράπεζα μετά το κούρεμα του 2013. 

 
5161