Πτήση «διαφορετικού τύπου» με θέα την υπερπανσέληνο από Qantas

Η μεγαλύτερη αεροπορική της Αυστραλίας αρχίζει να προσφέρει εισιτήρια για το ταξίδι της 26ης Μαΐου το οποίο θα προσφέρει μοναδικές θέες της υπερπανσελήνου, ενώ η ίδια ημέρα θα έχει και μία ολική έκλειψη της Σελήνης

Η πτήση για να απολαύσει κανείς την υπερπανσέληνο είναι η νέα προσφορά στις “διαφορετικού τύπου” πτήσεις της Qantas Airways, η οποία -κατά τη διάρκεια της πανδημίας που κανείς δεν μπορεί να πάει πουθενά- υπόσχεται μια νύχτα “κοσμικών” κοκτέιλ και απόλαυσης σε ένα από τα Boeing 787 Dreamliner της.

Μετά από τις πτήσεις πάνω από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Υφαλο και την Ανταρκτική, η μεγαλύτερη αεροπορική της Αυστραλίας αρχίζει να προσφέρει εισιτήρια για το ταξίδι της 26ης Μαΐου το οποίο θα προσφέρει μοναδικές θέες της υπερπανσελήνου, ενώ η ίδια ημέρα θα έχει και μία ολική έκλειψη της Σελήνης. Η υπερπανσέληνος συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται στην ελάχιστη απόστασή της από τη Γη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Για Α$1.499 ($1170) ο κάθε επιβάτης θα μπορεί να βρεθεί στην αίθουσα αναμονής της Qantas στο Σίδνεϊ για ποτό και ορντέβρ πριν την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο. Η πτήση θα φτάσει τα 43.000 πόδια, το μάξιμουμ ενός 787. Ενας αστρονόμος θα βρίσκεται στο αεροπλάνο για να εξηγήσει το φαινόμενο.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει πλήξει τις μετακινήσεις και τα ταξίδια, οι αεροπορικές έχουν καταλήξει σε καινοτόμες ιδέες για να προσελκύσουν πελάτες. Αρκετές έχουν προσφέρει “πτήσεις” που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα δείπνο σε ένα Α380 της Singapore Airlines, ή ένα ρεστωράν στην έδρα της Thai Airways International στη Μπανγκόκ. Η Qantas έχει αρχίσει επίσης να πουλά τις πυτζάμες της Business Class και τα τρόλεϊ των μπαρ των παλιών 747 της. 

Παρόλα αυτά, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να επιδιορθώσει τις φετινές ζημίες των αεροπορικών οι οποίες υπολογίζονται στα $47,7 δισ φέτος, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ. 

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
3835