Ρεκόρ πλούτου για τον Mr Amazon – Στα $211 δισ. η περιουσία του

Ο Μπέζος αφήνει στη δεύτερη θέση τον Έλον Μασκ – Ποιος είναι ο τρίτος στην κατάταξη

Ο Τζεφ Μπέζος αφήνει τον υπόλοιπο κόσμο πίσω του, όσον αφορά τη συσσώρευση πλούτου.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έφτασε στο ρεκόρ των 211 δισ. δολαρίων την Τρίτη, αφού οι μετοχές της Amazon σημείωσαν άνοδο 4,7% -προηγήθηκε η ανακοίνωση από το Πεντάγωνο ότι ακύρωσε σύμβαση cloud-computing με την αντίπαλό της Microsoft.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Το ράλι των μετοχών της Amazon αύξησε την περιουσία του Μπέζος κατά 8,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Δείκτη Bloomberg Billionaires.

Η τελευταία φορά που κάποιος στην κατάταξη του Bloomberg πλησίασε αυτό το ποσό ήταν τον Ιανουάριο, όταν ο Έλον Μασκ της Tesla έφτασε για λίγο τα 210 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι δύο άντρες «κονταροχτυπήθηκαν» κατά την πρώτους μήνες του έτους για την πρώτη θέση στη λίστα των super-rich, αλλά ο Μπέζος έχει κατακτήσει την πρώτη θέση τα μέσα Μαρτίου, καθώς οι μετοχές της Amazon ανέβηκαν κατά σχεδόν 20% τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η άνοδος των τιμών των μετοχών τους τελευταίους μήνες έκανε ακόμη ποιο πλούσιους τους τιτάνες της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Μασκ. Ο τελευταίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον Μπέζος με καθαρή αξία της περιουσίας του να φτάνει τα 180,8 δισ. δολάρια, αν και η μετοχές της Tesla κατέγραψαν πτώση χθες.

Ο μεγιστάνας των πολυτελών ειδών Bernard Arnault είναι ο τρίτος της λίστας με περιουσία ύψους 168,5 δισ. δολ.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

 
4501