Οι βουλευτές θα ψηφίσουν τώρα σχετικά με την αναβολή της ισχύουσας προθεσμίας της 29ης Μαρτίου

Η Βρετανία επιχειρεί να καθυστερήσει το Brexit και να «ανοίξει την πόρτα» σε μια ριζική αναδιατύπωση των όρων του διαζυγίου της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από την απομάκρυνση από μια καταστροφική οικονομική αποδιοργάνωση που θα σηματοδοτούσε μια έξοδος χωρίς συμφωνία.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Η λίρα ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδό της από τον περασμένο Ιούνιο μετά την απόφαση του Κοινοβουλίου από το βράδυ της Τετάρτης, να μην εγκαταλείψει η χώρα την ΕΕ μετά από 46 χρόνια χωρίς να υπάρχει συμφωνία, με σκοπό να διατηρηθούν οι εμπορικές ροές. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν τώρα σχετικά με την αναβολή της ισχύουσας προθεσμίας της 29ης Μαρτίου.

Η ΕΕ έχει αποσαφηνίσει ότι είναι ανοικτή σε μια καθυστέρηση μέχρι τα τέλη Μαΐου, αν και οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα χρειαστεί η Βρετανία να παρουσιάσει έναν σαφή λόγο για την καθυστέρηση και τον ορισμό της νέας προθεσμίας.

Με τη χώρα να βρίσκεται σε αδιέξοδο και τους πολιτικούς εγκλωβισμένους, η Τετάρτη ήταν μια ακόμα χαοτική μέρα στο Λονδίνο, καθώς διευκρινίστηκε τι δεν θέλουν οι περισσότεροι βουλευτές, αλλά δεν έγινε τίποτα που να υποδείξει τι είδους Brexit θα υποστήριζε η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου.

Η κατάσταση αφήνει την πρωθυπουργό Theresa May ακόμα να προσπαθεί με αγώνα να περάσει τη δική της συμφωνία για το Brexit, έχοντας ακόμα μια προσπάθεια, την τρίτη, να το καταφέρει μέσω του Κοινοβουλίου, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

Newmoney

Tags
 
580
Thumbnail

Σε γενικές γραμμές θεωρείται καλό για μια εταιρεία που κατασκευάζει αεροσκάφη, όταν μια αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει τα αεροπλάνα της. Έτσι, η China Commercial Aircraft Corp. Ltd. - που θα ήθελε να είναι ανταγωνίστρια της Boeing Co. και της Airbus SE - θα πρέπει να έχει πολλούς λόγους να γιορτάσει.

ad1mobile

Η Africa World Airlines της Γκάνα είναι πιθανό να συμφωνήσει να αγοράσει δύο αεριωθούμενα αεροσκάφη ARJ21 της εταιρείας Comac αυτό το μήνα για πτήσεις στην ευρύτερη περιφέρεια, όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας John Quan στους Moses Mozart Dzawu και Bruce Einhorn του Bloomberg News σε συνέντευξή του.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Αυτό μοιάζει με ένα κίνητρο για την Comac, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τα προβλήματα του Boeing 737 Max, το οποίο "καρφώθηκε" στο έδαφος από τις ρυθμιστικές αρχές του Πεκίνου μετά από δύο συντριβές σε πέντε μήνες και τώρα πιθανότατα θα αποκλειστεί από την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας. Η κινεζική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών θα ήθελε να πλήξει το υφιστάμενο "δυοπώλιο" των εμπορικών αεροσκαφών. Οι αγορές για τα αεροσκάφη ARJ21 μοιάζουν να γκρεμίζουν αυτή την κατάσταση

ad2mobile

Όχι τόσο γρήγορα. Μια τέτοια μικρή παραγγελία - από μια αεροπορική εταιρεία που μερικώς ανήκει στην κινεζική HNA Group Co., δεν είναι καθόλου η ιδαινκή υποστήριξη για ένα αεροπλάνο που αναπτύσσεται κατά το καλύτερο μέρος των δύο δεκαετιών. Επιπλέον, τα προβλήματα του 737 Max αποδεικνύουν πόσο δύσκολη είναι η ανάπτυξη νέων αεροσκαφών στον 21ο αιώνα, πόσο μάλλον για έναν νεοεισερχόμενο παίκτη, όπως η Comac.

(newmoney - Bloomberg)

article 1