Σε αυτή τη χώρα οι πολίτες θα πληρώνονται για να μένουν υγιείς!

Η πόλη θα πληρώνει πολίτες έως και $280 για διατήρηση της υγείας τους με το Apple Watch 

(Bloomberg) – Η Apple Inc και η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης έχουν συμφωνήσει σε μια διετή πρωτοβουλία για την υγεία που ονομάζεται LumiHealth, η οποία βασίζεται στην παρακολούθηση και την επιβράβευση της συμπεριφοράς των χρηστών μέσω του Apple Watch gadget και μιας εφαρμογής της iPhone. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης θα μπορούν να κερδίσουν έως και $280 σε ανταμοιβές και κουπόνια, ολοκληρώνοντας στόχους και εργασίες που έχουν τεθεί μέσα στην εφαρμογή. Οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν περπατώντας ή κάνοντας άλλες ασκήσεις όπως κολύμπι ή γιόγκα, και η εφαρμογή LumiHealth θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση και υπενθυμίσεις για εξετάσεις υγείας και εμβολιασμούς. Οι προκλήσεις ευεξίας θα ωθήσουν τους χρήστες να κάνουν καλύτερες επιλογές φαγητού και να βελτιώσουν τις συνήθειες ύπνου. 

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Το πρόγραμμα LumiHealth είναι εθελοντικό και σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι "έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητο και η ασφάλεια των χρηστών." Όλα τα δεδομένα χρήστη θα είναι κρυπτογραφημένα και κανένα δεν θα πωλείται ή κοινοποιείται για σκοπούς μάρκετινγκ, σύμφωνα με την Apple. Η υπηρεσία είναι το προϊόν μιας πρόσκλησης από την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης -η οποία φημίζεται για την άμεση υιοθέτηση νέων τεχνολογιών - για προσφορές από εταιρείες τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση της ζωής του πληθυσμού της.

«Ακόμη και όταν όλοι μας σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του COVID-19, πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο μέλλον μας. Και δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από την προσωπική μας υγεία », δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Heng Swee Keat.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Η πόλη ήταν από τις πρώτες που κυκλοφόρησαν μια εφαρμογή εντοπισμού επαφών για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού φέτος και επεκτείνει αυτή την προσπάθεια διανέμοντας δώρα που θα επιτρέψουν στους κατοίκους να εισέλθουν σε επιλεγμένους χώρους, μια προσπάθεια που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερες συγκεντρώσεις.

Η Apple ανακοίνωσε το τελευταίο μοντέλο Apple Watch σε μια εικονική εκδήλωση την Τρίτη, με χαρακτηριστικά παρακολούθησης της υγείας αυτού που το φοράει.  Η εταιρεία έχει ήδη κάνει αρκετές συνεργασίες με ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης όπως το Stanford Medicine, βοηθώντας στην ανάπτυξη έρευνας και πιθανών μεθόδων ανίχνευσης για διάφορα ιατρικά θέματα.
 

Vlad Savov 
 
2869
Thumbnail