Σε χαμηλό 11 ετών οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το lockdown λόγω κορωνοϊού συνέθλιψε την αγορά κατοικίας

Τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009 σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στη μεγάλη Βρετανία τον Μάιο, καθώς το lockdown λόγω κορωνοϊού συνέθλιψε την αγορά κατοικίας, σύμφωνα την Nationwide Building Society.

Οι αξίες μειώθηκαν κατά 1,7% σε σχέση με τον Απρίλιο και ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2009. Σε σχέση με έναν χρόνο πριν, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,8%.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το lockdown «πάγωσε» το μεγαλύτερο μέρος της βρετανικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς ακινήτων, καθώς τα περιοριστικά μέτρα εμπόδιζαν τους υποψήφιους αγοραστές να δούνε ακίνητα που θα τους ενδιέφεραν. Πάντως, οι τιμές μπορεί να αυξηθούν αργότερα εντός του έτους καθώς αναμένεται ότι θα αυξηθεί και η ζήτηση.


 

 
2618
Thumbnail

Το δώρο αξίας 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Γουόρεν Μπάφετ αυτή την εβδομάδα σημαίνει ότι έχει πλέον δώσει μετοχές της Berkshire Hathaway Inc. αξίας άνω των 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2006 μέχρι σήμερα.

ad1mobile

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η φιλανθρωπία του – μαζί με την απόδοση της Berkshire πρόσφατα – αρχίζει να αλλάζει για πρώτη φορά μετά από χρόνια την καθαρή του αξία. Με περιουσία 68,6 δισ. δολαρίων ο Μπάφετ κατέχει την όγδοη θέση στο Bloomberg Billionaires Index, τη χαμηλότερη θέση από το 2012. Κι αυτό ενώ έως τον Ιούνιο συμπεριλαμβανόταν στο top 5.

ad2mobile

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, ο 89χρονος επενδυτή βρέθηκε αρχικά πίσω από τον Στιβ Μπάλμερ της Microsoft Corp. και αυτή την εβδομάδα πίσω από τους συνιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Οι αλλαγές αυτές δείχνουν την κυριαρχία των κροίσων της τεχνολογίας. Έξι από τους επτά πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη οφείλουν τον πλούτο τους στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένου του Νο 1 Τζεφ Μπέζος ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 68 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Ο Μπάλμερ κέρδισε 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

article 1