Σε χαμηλό 4 εβδομάδων η τιμή ρεύματος στη Γαλλία

Η Εταιρεία Ηλεκτρισμού της Γαλλίας (EDF) θα έχει επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία συνολικά 13 πυρηνικούς αντιδραστήρες

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων υποχωρούν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, καθώς τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας αναμένεται να «ανεβάσουν» ρυθμούς, αυξάνοντας τα αποθέματα πριν το τέλος του έτους. 

Η ανάκαμψη της προσφοράς πυρηνικής ενέργειας έρχεται να συμπληρώσει τη μέχρι στιγμής χαμηλή ζήτηση, καθώς το ηπιότερο φθινόπωρο συμβάλλει στη διατήρηση της κατανάλωσης σε χαμηλά επίπεδα. Εξέλιξη άκρως ενθαρρυντική για την Ευρώπη, ευρύτερα. 

Σύμφωνα με το προωθούμενο σχέδιο, η Εταιρεία Ηλεκτρισμού της Γαλλίας (EDF) θα έχει επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία συνολικά 13 πυρηνικούς αντιδραστήρες εντός του Δεκεμβρίου. Ας σημειωθεί ότι οι αντιδραστήρες είχαν τεθεί σε προσωρινή αναστολή, λόγω εργασιών συντήρησης. 

>>Διαβάστε επίσης: Γερμανία – Γαλλία… ενεργειακή συμμαχία<<

Ως αποτέλεσμα αυτής της προσδοκίας, οι τιμές των μηνιαίων προθεσμιακών συμβολαίων ηλεκτρικού ρεύματος υποχωρούν κατά 13% και φθάνουν στο ποσό των 360 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το χαμηλότερο σημείο από τις 31 Οκτωβρίου.  

Κι αυτό, διότι η επάνοδος των -αισθητά φθηνότερων σε σχέση με το φυσικό αέριο- πυρηνικών στο ενεργειακό μίγμα της χώρας θα συμβάλλει στην αύξηση της προσφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, δίνοντας πολύτιμες «ανάσες» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.  

Μάλιστα, η εν λόγω εξέλιξη αναμένεται να ωφελήσει και την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς η Γαλλία εξάγει ενέργεια και στις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.  

newmoney.gr

 
5115