Η αύξηση αυτή, ωστόσο, δεν είναι αρκετή για την σκανδιναβική χώρα

Ο πληθωρισμός στη Δανία αυξήθηκε τον Ιανουάριο κι έφτασε στο υψηλότερο ποσοστό του μετά τον Νοέμβριο του 2017 μετά από μια σειρά αδύναμων προσπαθειών να αυξηθεί κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, από 0,8% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Στατιστικών Στοιχείων της Κοπεγχάγης, τη Δευτέρα.

Ο ετήσιος πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 0,8% κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2018. Το μηνιαίο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιανουάριο μετά την πτώση του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Η Δανία δήλωσε ότι ο κύριος λόγος για την αύξηση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο ήταν οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων. Από τον Ιανουάριο, η άδεια τηλεόρασης δεν περιλαμβάνεται πλέον στο καλάθι των τιμών καταναλωτή της Δανίας. Η αλλαγή διασφαλίζει τη συνοχή με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Τόρε Στράμερ στη Nykredit λέει ότι ο πληθωρισμός παραμένει αδύναμος, δεδομένου ότι η Δανία αντιμετωπίζει μια «μέτρια έκρηξη» (η πρόβλεψη για το 2019 είναι 1,5%). Αυτό αύξησε τα πραγματικά εισοδήματα, ενώ η μέση αγοραστική δύναμη του δανέζικου νοικοκυριού αυξήθηκε κατά περίπου 7.500 δολάρια (1.140 δολάρια) κατά το προηγούμενο έτος.

(Bloomberg – newmoney.gr)

 
702
Thumbnail

Αύξηση της τάξεως του 14% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Comcast το πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς διαμορφώθηκαν σε 3,48 δισεκ. δολάρια ή 76 σεντς ανά μετοχή -ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ad1mobile

Τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού των media ενισχύθηκαν κατά 18% σε ετήσια σύγκριση για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2019, στα 26,86 δισεκ. δολάρια -χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

 

Σε ό,τι αφορά ειδικά στην NBC Universal, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 12,5%, στα 8,31 δισεκ. δολάρια.

Η μονάδα του Sky, η οποία εξαγοράστηκε πέρυσι, ανακοίνωσε έσοδα ύψους 4,8 δισεκ. δολάρια (-5%), επισημαίνεται.

ad2mobile

Η μετοχή εκτοξεύτηκε κατά 3% στα 43,1 δολάρια, με τη χρηματιστηριακή αξία να φθάνει τα 189,4 δισεκ. δολάρια.

1

article 1