Σερβία: Ο Βούτσιτς υπαναχωρεί για το lockdown του Βελιγραδίου

Η Σερβία ενδέχεται να αναβάλλει την επιβολή lockdown στο Βελιγράδι για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι υγειονομικές αρχές της Σερβίας ενδέχεται να αναβάλλουν την επιβολή lockdown στο Βελιγράδι για αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Βούτσιτς, μετά το ξέσπασμα βίαιων διαδηλώσεων στους δρόμους ως απάντηση στην εξαγγελία για απαγόρευση της κυκλοφορίας για 59 ώρες.

Ο ηγέτης του Προοδευτικού Κόμματος που κέρδισε τις γενικές εκλογές στις 21η ​​Ιουνίου, φάνηκε να υπαναχωρεί σήμερα από το σχέδιο που ανακοίνωσε μια ημέρα νωρίτερα, λέγοντας ότι εναπόκειται στην ειδική επιτροπή για την αντιμετώπιση της κρίσης να αποφασίσει για τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

«Θεωρώ ότι πρέπει να επιβάλλουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι η μόνη λύση», δήλωσε ο Βούτσιτς σε δημοσιογράφους. Χαρακτήρισε τα περιστατικά βίας ως υποκκινούμενα πολιτικά από δεξιούς διαδηλωτές, κατηγορώντας τους κομματικούς του αντιπάλους και «τις ξένες χώρες» (που δεν κατονόμασε) για υποκίνηση βίας προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί η Σερβία.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να απαντήσει στους δεξιούς κυρίως διαδηλωτές που πέταγαν πέτρες και εισέβαλαν για λίγο στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των μεγαλύτερων ταραχών που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Βούτσιτς από το 2014. Επτά διαδηλωτές και 13 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν αφού ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων του Covid-19 απειλεί να να κατακλύσει τα νοσοκομεία.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
3186
Thumbnail