Σι Τζινπίνγκ: Ζητά βοήθεια για την εμπορική συνεργασία ΗΠΑ–Κίνας

Από ποια αμερικάνικη αλυσίδα ζητά βοήθεια

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ζητά τη βοήθεια της Starbucks Corp. προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ.

Το τεταμένο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στις δύο αυτές χώρες, το τελευταίο διάστημα, είναι μία από τις πολλές ανοιχτές πληγές που αφήνει πίσω της η προεδρία Τραμπ και που καλείται τώρα να αντιμετωπίσει ο νέος πλανητάρχης, Τζο Μπάιντεν.

Η κίνησή αυτή του Σι Τζινπίνγκ, φανερώνει την επιθυμία του να διαμορφωθεί ένα στέρεο έδαφος που θα αποτελέσει τη βάση για τη βελτίωση και την εκ νέου ανοικοδόμηση των σχέσεων των δύο ισχυρότερων οικονομιών και κατά τα άλλα αντιπάλων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Ελπίζω ότι η Starbucks θα συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια για την προώθηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Κίνας-ΗΠΑ. Η Κίνα έχει ξεκινήσει ήδη τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής χώρας, στην οποία θα μπορούν να αναπτυχθούν εταιρείες από όλο τον κόσμο. Σε αυτές συγκαταλέγονται πολλές αμερικανικές εταιρείες και φυσικά η Starbucks» αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων στην επιστολή του Κινέζου προέδρου προς τον επίτιμο πρόεδρο της εταιρείας και δισεκατομμυριούχο, Χάουαρντ Σουλτς.

Ο ιδρυτής της Starbucks Corp. σε συνέντευξή του δήλωσε πως ήταν τιμή του να λάβει την συγκεκριμένη επιστολή και όπως όλα δείχνουν είναι θετικά προσκείμενος στο νέο αυτό εγχείρημα. Η αλυσίδα καφέ, βρίσκεται άλλωστε σε όλες τις μεγάλες κινεζικές πόλεις, καθώς έχει ανοίξει πάνω από 4.700 καφετέριες σε ολόκληρη τη χώρα από το 1999.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
3305
Thumbnail