Το lockdown του ΗΒ θα πυροδοτήσει ανάκαμψη της ‘£’ η οποία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο που βρέθηκε ποτέ έναντι του ‘$’

Οι επιθετικές ενέργειες της κυβέρνησης της χώρας θα επιτρέψουν τη γρήγορη αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας, μόλις υπάρξει βελτίωση στον τομέα της υγείας, επισήμαναν αναλυτές, μεταξύ των οποίων και ο Geoff Kendrick, σε σημείωμα τους, την Τετάρτη. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ξεπεραστεί η πιθανή βραχυπρόθεσμη ισοπέδωση της καμπύλης των επιτοκίων του Ηνωμένου Βασιλείου – καθώς αναμένονται απογοητευτικά στοιχεία -, ανέφεραν.

χ

«Θεωρούμε την ανακοίνωση του lockdown της 23ης Απριλίου ως πιθανή ημερομηνία αντιστροφής του κλίματος για τη στερλίνα», υποστήριξαν. Καθώς οι αγορές προσδοκούν την πιθανότητα κορύφωσης, κρίνοντας με παρόμοιες καταστάσεις lockdown στην Κίνα και την Ιταλία, «αναμένουμε ότι η στερλίνα θα συνεχίσει την ανάκαμψή της».

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Το βρετανικό νόμισμα είχε μία από τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των 10 νομισμάτων του G10 φέτος, καθώς το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει ανατρέψει τα πάντα στην παγκόσμια οικονομία. Έχει μειωθεί κατά 11% έναντι του δολαρίου σε ετήσια βάση. Η στερλίνα δεν ήταν ποτέ τόσο φτηνή σε σχέση με το δολάριο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Standard Chartered.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπήκε σε lockdown αυτή την εβδομάδα, όταν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διέταξε σαρωτικά μέτρα για να καταφέρει να κρατήσει τους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Την Τρίτη (24/3), ο υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης Μάικλ Γκοβ είπε ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα και μπορεί να επιβληθούν αυστηρότεροι κανόνες εάν χρειαστεί.

mononews.gr

 
2252
Thumbnail

Το lockdown της Ιταλίας πιθανότατα θα παραταθεί για τουλάχιστον άλλες δυο εβδομάδες, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη κορυφαίος αξιωματούχος υγείας της Λομβαρδίας.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

ad1mobile

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε μέσα για πάντα, πιστεύουμε όμως ότι αυτή η θυσία πρέπει να συνεχιστεί για τουλάχιστον άλλες δύο με τρεις εβδομάδες», ανέφερε ο Giulio Gallera, κορυφαίος αξιωματούχος του τομές υγείας της περιοχής της Λομβαρδίας, μιλώντας στο Canale 5. «Τότε, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα προφύλαξης – όπως μάσκες ή άλλα μέσα προφύλαξης του προσώπου – ώστε να αποφύγουμε την έναρξη νέου κύκλου μολύνσεων». δ

Η Ιταλία την Κυριακή ανακοίνωσε τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό νεκρών σε διάστημα 2,5 εβδομάδων – σε ένα πρώιμο σημάδι ότι οι εβδομάδες αυστηρής απομόνωσης για να περιοριστεί η εξάπλωση, αρχίζει να αποφέρει καρπούς.

Η Ιταλία παραμένει σε αυστηρό lockdown, με τη Λομβαρδία και την πρωτεύουσα της επαρχίας Μιλάνο να έχουν υποστεί το βαρύτερο πλήγμα. Από την Κυριακή καλεί τους πολίτες της που βγαίνουν από τα σπίτια τους να φορούν μάσκες ή άλλα προστατευτικά καλύμματα στο στόμα και την μύτη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Παράλληλα, οι αρχές της Λομβαρδίας έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να συνεχίσουν να μένουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για ζωτικές ανάγκες, μετά την παρατήρηση αύξησης του αριθμού των ατόμων που περιφέρονται έξω παρά την αυστηρή καραντίνα.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1