Αρχικά το μέτρο αυτό μπορεί να φάνταζε «πιο άνετο»

Οι ώρες εργασίας ανά ημέρα φαίνεται πως αυξήθηκαν αμέσως μόλις επιβληθήκαν τα μέτρα για τον Κορωνοιό και υιοθετήθηκε το μοντέλο εργασίας από το σπίτι. 

Και ενώ αρχικά το μέτρο αυτό μπορεί να φάνταζε και «πιο άνετο», τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο μέσος όρος εργασίας έχει αυξηθεί τουλάχιστο σε εννέα χώρες. 

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Πιο συγεκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο από 9 ώρες εργασίας την ημέρα, αυξήθηκε στις 11. Στις ΗΠΑ σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση αφού από το 8ωρο εκτοξεύτηκε ο χρόνος εργασίας στις 11 ώρες ημερησίως. Στη Γαλλία από 8 πήγε στις 10 ώρες, στην Ολλανδία από 9 στις 10 ώρες εργασίας από το σπίτι, στην Ισπανία το 8ωρο μετατράπηκε σε 10ωρο ενώ στην Αυστρία από 9 ώρες εργασίας, η μετάβαση στην «εργασία από το σπίτι» «έκλεψε» μια ώρα από τους εργαζομένους με αποτέλεσμα να εργάζονται 10 ώρες ημερησίως. Στην Ιταλία δεν εμφανίστηκε κάποια διαφοροποίηση. 

δ

Εσείς εργάζεστε από το σπίτι και δουλεύετε περισσότερες ώρες;

 

 
2252
Thumbnail

Το lockdown της Ιταλίας πιθανότατα θα παραταθεί για τουλάχιστον άλλες δυο εβδομάδες, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη κορυφαίος αξιωματούχος υγείας της Λομβαρδίας.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

ad1mobile

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε μέσα για πάντα, πιστεύουμε όμως ότι αυτή η θυσία πρέπει να συνεχιστεί για τουλάχιστον άλλες δύο με τρεις εβδομάδες», ανέφερε ο Giulio Gallera, κορυφαίος αξιωματούχος του τομές υγείας της περιοχής της Λομβαρδίας, μιλώντας στο Canale 5. «Τότε, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα προφύλαξης – όπως μάσκες ή άλλα μέσα προφύλαξης του προσώπου – ώστε να αποφύγουμε την έναρξη νέου κύκλου μολύνσεων». δ

Η Ιταλία την Κυριακή ανακοίνωσε τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό νεκρών σε διάστημα 2,5 εβδομάδων – σε ένα πρώιμο σημάδι ότι οι εβδομάδες αυστηρής απομόνωσης για να περιοριστεί η εξάπλωση, αρχίζει να αποφέρει καρπούς.

Η Ιταλία παραμένει σε αυστηρό lockdown, με τη Λομβαρδία και την πρωτεύουσα της επαρχίας Μιλάνο να έχουν υποστεί το βαρύτερο πλήγμα. Από την Κυριακή καλεί τους πολίτες της που βγαίνουν από τα σπίτια τους να φορούν μάσκες ή άλλα προστατευτικά καλύμματα στο στόμα και την μύτη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Παράλληλα, οι αρχές της Λομβαρδίας έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να συνεχίσουν να μένουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για ζωτικές ανάγκες, μετά την παρατήρηση αύξησης του αριθμού των ατόμων που περιφέρονται έξω παρά την αυστηρή καραντίνα.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1