Στη Νέα Υόρκη δεν επιλέγετε το διαμέρισμά σας αλλά σας επιλέγει

Η ζήτηση τόσο από τους νεοφερμένους όσο και από τους ντόπιους οδήγησε τα ενοίκια σε υψηλά επίπεδα 11ετίας

Όσοι αναζητούσαν μικρά διαμερίσματα στο Μανχάταν είχαν πολλούς για παρέα αυτό το καλοκαίρι. Η διόγκωση της ζήτησης τόσο από τους νεοφερμένους όσο και από τους ντόπιους οδήγησε τα ενοίκια για στούντιο και τα υπνοδωμάτια σε υψηλά επίπεδα 11ετίας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Το μέσο μηνιαίο μίσθωμα για ένα στούντιο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ήταν 2.700 δολάρια, το υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από τον εκτιμητή Miller Samuel Inc. και την μεσιτική εταιρεία Douglas Elliman Real Estate. Διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, ενοικιάστηκαν για μέσο ενοίκιο 3.595 δολαρίων, όπως προκύπτει από τα αρχεία δεδομένων που άρχισαν να διατηρούνται από τις αρχές του έτους.

Οι άνθρωποι που εγκαταστάθηκαν για να καλύψουν νέες θέσεις εργασίας ανταγωνίζονται με τους σημερινούς κατοίκους της πόλης στην αναζήτηση ενός μικρού διαμερίσματος -και δεν θα βιαστούν να αγοράσουν ένα. Το πρώτο εξάμηνο του 2019, οι πωλήσεις στούντιο στο Μανχάταν μειώθηκαν κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Miller Samuel, Jonathan Miller. Οι προμήθειες των μεσιτών για πωλήσεις στούντιο και διαμερισμάτων με υπνοδωμάτιο που διατέθηκαν προς πώληση στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, αυξήθηκαν κατά 6,6% και 4,4% αντίστοιχα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές σε όλα τα επίπεδα διστάζουν να διαπραγματευτούν άμεσα μια αγορά, καθώς περιμένουν οι τιμές να μειωθούν περαιτέρω. Η ζήτηση για μικρότερα ενοίκια υποδεικνύει «ότι μπορεί να δούμε λιγότερη δραστηριότητα για αγορά πρώτης κατοικίας καθώς μπαίνουμε σε καθοδική πορεία της αγοράς», δήλωσε ο Miller.

ΜΑΝΧΑΤΑΝ

Οι υπογραφές αγοράς σε νεόκτιστες πολυτελείς πολυκατοικίες ώθησαν τα μέσα ενοίκια στον δήμο σε υψηλότερα επίπεδα, δήλωσε ο Hal Gavzie, εκτελεστικός διευθυντής μισθώσεων για την Douglas Elliman. Για παράδειγμα, σε έναν ουρανοξύστη στην Ανατολική 44η Οδό με γήπεδο σκουός, θέατρο και πισίνα, ένα στούντιο ενοικιάζεται έναντι $ 4.290 το μήνα.

Για να βρει την καλύτερη προσφορά, η Mary-Kate Morrow επέλεξε να κινηθεί με ταχύτητα- τόσο πολύ ώστε να συμφωνήσει να μισθώσει ένα διαμέρισμα χωρίς να το δει αυτοπροσώπως.

Η Morrow, 27 ετών, που μετακομίζει από την Ουάσινγκτον για μια νέα δουλειά στις δημόσιες σχέσεις της Rubenstein, είχε στον προϋπολογισμό της το ποσό των 2.500 δολαρίων για ένα στούντιο στην Upper West Side, όπου όμως το μέσο μίσθωμα ήταν 4.150 δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Brokerage Citi. Έτσι έχει χάσει πολλά διαμερίσματα που της άρεσαν, επειδή δεν μπορούσε να έρθει να τα δει αμέσως, όπως είπε.

Τελικά, είδε μια καταχώρηση στο Craigslist για ένα στούντιο στη δυτική πλευρά του Μανχάταν και κανόνισε να το δει από απόσταση σε μια τηλεοπτική κλήση με τον προηγούμενο ενοικιαστή. Ενώ έβλεπε το μέρος μέσα από το FaceTime, η Morrow άκουσει ένα χτύπημα στην πόρτα του διαμερίσματος.

Η κάτοικος του διαμερίσματος είπε στην Morrow, «ένα δευτερόλεπτο, κάποιος άλλος έρχεται να εξετάσει το διαμέρισμα», κι έτσι η Morrow αποφάσισε να νοικιάσει το ακίνητο για $ 2.200 το μήνα, χωρίς περαιτέρω επιθεώρηση, χωρίς να το δει ολόκληρο, πριν ο επίδοξος ανταγωνιστής της μπει μέσα στον χώρο

«Στη Νέα Υόρκη, δεν επιλέγετε το διαμέρισμά σας», είπε η 27χρονη. «Σας επιλέγει εκείνο».

 
1344
Thumbnail

Aaron Eglitis

ad1mobile

Η Μολδαβία ζήτησε βοήθεια από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ για να προσαγάγει στη δικαιοσύνη συμμετέχοντες σε απάτη ύψους $1 δις, η οποία οδήγησε στη διάσωση τριών τραπεζών της χώρας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Andrei Nastase δήλωσε ότι συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους του FBI και τους παρέδωσε επιστολή ζητώντας τη βοήθειά του.

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Η επιστολή "έθεσε στην ημερήσια διάταξη του FBI την κλοπή του δισεκατομμυρίου, το πλυντήριο της διεθνούς μαφίας και όλα τα άλλα σχέδια που κατέστρεψαν το χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό σύστημα και στέρησαν τη χώρα μας από τις πολύ απαραίτητες πηγές", δήλωσε την Τετάρτη σε μία ανάρτηση στο Facebook.  Το FBI έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθούσαν, είπε.

Η πρώην Σοβιετική χώρα των 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων συγκλονίστηκε από την κλοπή του 2014 που ανάγκασε την κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μία νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Maia Sandu ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο και ο τραπεζικός τομέας αναδιοργανώθηκε και πωλήθηκε σε ξένους επενδυτές.

article 1