Στην Ευρώπη η μετάλλαξη Μποτσουάνας:Το Βέλγιο επιβεβαίωσε κρούσμα

Πρόκειται για ανεμβολίαστο άτομο που επέστρεψε στη χώρα από το εξωτερικό και είχε βρεθεί θετικό για πρώτη φορά στην Covid-19 στις 22 Νοεμβρίου

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωθηκε κρούσμα της νέας παραλλαγής Covid-19 σε άτομο που επέστρεψε στη χώρα από το εξωτερικό.

>>> Διαβάστε ακόμη: 6 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη νέα μετάλλαξη της Μποτσουάνα <<<

Ο υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke είπε στους δημοσιογράφους ότι η παραλλαγή εντοπίστηκε σε μη εμβολιασμένο άτομο που βρέθηκε θετικό για πρώτη φορά στην Covid-19 στις 22 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η νέα μετάλλαξη οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα Παρασκευή, να συστήσει την αναστολή των αεροπορικών ταξιδιών από την περιοχή.

>>> Διαβάστε ακόμη: Μίνι κραχ στις αγορές λόγω της αφρικανικής μετάλλαξης <<<

Το Βέλγιο προχώρησε σήμερα στη λήψη νέων μέτρων για να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, μεταξύ των οποίων την αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων για τρεις εβδομάδες και τον περιορισμού των ιδιωτικών συγκεντρώσεων.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρό είπε ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ πρέπει να περιορίσουν τα τραπέζια σε έξι άτομα και να κλείσουν μέχρι τις 23:00. Σημείωσε επίσης, ότι το κοινό θα απαγορευτεί από αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: Bloomberg/newmoney
 

 
4292