Στο φως νέα «ευαίσθητα» email της Boeing για τα 737 ΜΑΧ

Παραιτήθηκε από τη θέση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Dennis Muilenburg

Η Boeing αποκάλυψε στις ομοσπονδιακές κανονιστικές αρχές την ύπαρξη νέων εσωτερικών μηνυμάτων που σχετίζονται με το πρόγραμμα των 737 Max.

Τα έγγραφα δόθηκαν στην Federal Aviation Administration χθες Δευτέρα (23/12) ενώ η αποκάλυψη για την ύπαρξή τους έγινε την ίδια ημέρα με την απομάκρυνση του διευθύνοντος Dennis Muilenburg.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Είναι η δεύτερη φορά που η Boeing καθυστερεί να παραδώσει στην FAA ευαίσθητα μηνύματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της σειράς των 737 Max, που καθηλώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο μετά από ένα σφάλμα σχεδίασης με δυο θανατηφόρα δυστυχήματα, στην Ινδονησία και την Αιθιοπία.

Η FAA πληροφορήθηκε από την εταιρεία για την ύπαρξη των τελευταίων αυτών μηνυμάτων τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν της ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για το τι περιέχουν αυτά. Το μόνο που ανακοίνωσε η ίδια είναι ότι τα εσωτερικά email τελούν υπό εξέταση.

Στο μεταξύ χθες, ο Dennis Muilenburg παραιτήθηκε από CEO της Boeing – σε μια εξέλιξη που κάποτε θα ήταν αδιανόητη για έναν αμερικανικό κολοσσό που τώρα ωστόσο περνά δύσκολες μέρες μετά τα δυο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Τη θέση του CEO και του προέδρου αναλαμβάνει από τις 13 Ιανουαρίου ο 62χρονος David Calhoun, παλιό στέλεχος της General Electric και σημερινός πρόεδρος του ΔΣ της Boeing.

Προσωρινός CEO μέχρι τότε αναλαμβάνει ο σημερινός CFO, Greg Smith.


Πηγή: Bloomberg/newmoney

 
3686