Το στοίχημα του Έλον Μασκ στα διαστημικά ταξίδια

Εκτοξεύει το πρώτο επανδρωμένο διαστημικό σκάφος

Αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόσκληση, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίας ως διαστημικός επιχειρηματίας, αναμένεται να βρεθεί ο Έλον Μασκ, ξεκινώντας τα επανδρωμένα διαστημικά ταξίδια.

Εφόσον ο καιρός είναι καλός και δεν υπάρξουν τεχνικά ζητήματα, η κάψουλα SpaceX Dragon, τοποθετημένη επάνω σε έναν πύραυλο Falcon 9, θα εκτοξευθεί από το Κανάβεραλ της Φλόριντα, στις 27 Μαΐου στις 4:33 μ.μ. 

Δύο αστροναύτες της NASA – ο Μπομπ Μπένκεν και ο Ντουγκ Χάρλεϊ θα επιβιβάζονται στο διαστημόπλοιο και θα προσδέσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 19 ώρες αργότερα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η εκτόξευση θα σηματοδοτήσει την πρώτη ιδιωτική διαστημική διαδρομή. «Δεν είχαμε ποτέ δύο ανθρώπους να εκτοξεύονται στο διάστημα με ένα εμπορικό διαστημικό σκάφος. Αυτή αποτελεί απόλυτη πρωτιά. Είναι μια επική στιγμή», δήλωσε ο Λουίγκι Πελούζο, αναλυτής της αεροδιαστημικής στο AlixPartners.

Η εκτόξευση της 27ης Μαΐου, γνωστή ως Demo-2, θα χρησιμεύσει ως τελική δοκιμή ολόκληρου του συστήματος της SpaceX για τη μεταφορά ανθρώπων σε τροχιά. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο ώστε να κερδίσει την έγκριση της NASA για τακτικές μισθωμένες πτήσεις στον διαστημικό σταθμό.

Bloomberg – newmoney.gr
 

 
2466
Thumbnail

Η νέα πολιτική, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το 2025, θα βοηθήσει την εταιρεία, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη, να ενισχύσει τις ενέργειες για κλιματικούς σκοπούς και θα την καταστήσει πιο ελκυστική για τους επενδυτές που επιθυμούν να γεμίσουν τα χαρτοφυλάκια τους με περιουσιακά στοιχεία που πληρούν τους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς στόχους.

ad1mobile

Οι μετοχές της Pandora σημείωσαν άνοδο κατά 5% περίπου κατά την έναρξη των συναλλαγών στην πρωτεύουσα της Δανίας, ενώ η χρηματιστηριακή της αξία έχει ενισχυθεί φέτος κατά σχεδόν 20%. Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης υποχώρησε κατά 0,1% την Τρίτη. Ο εκπρόσωπος της Pandora επισήμανε ότι η αλλαγή πολιτικής δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στο κόστος της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Alexander Lacik δήλωσε ότι η νέα προσέγγιση δεν θα μειώσει την ποιότητα των κοσμημάτων που παράγονται.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

«Τα μέταλλα που εξορύχτηκαν πριν από αιώνες είναι εξίσου καλά με τα νέα», είπε σε δήλωση του. Εν τω μεταξύ, «η ανάγκη για βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές γίνεται όλο και πιο σημαντική», τόνισε.

Το περιβάλλον

Η Pandora υποστηρίζει ότι η μετάβασή της σε ανακυκλωμένα πολύτιμα μέταλλα θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 2/3 για το ασήμι και περισσότερο από 99% για τον χρυσό. Ένα από τα βασικά οφέλη για το περιβάλλον είναι η σημαντική μείωση της χρήσης νερού ως αποτέλεσμα της λιγότερης εξόρυξης, εξήγησε.

Οι ετήσιες εκπομπές από την παγκόσμια αγορά χρυσού ισοδυναμούν με περίπου 126 εκατομμύρια τόνους CO2, με περισσότερο από το 1/3 εξ αυτών να προέρχονται απευθείας από την εξόρυξη και την τήξη, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

Μία από τις σημαντικότερες εκπομπές του κλάδου είναι το κυανίδιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μόλυνση των υπόγειων υδάτων, μεταξύ άλλων απειλών για το περιβάλλον. Οι ανησυχίες για τους κινδύνους που συνδέονται με τη διαχείριση των ορυχείων και των αποβλήτων τους, έχουν επίσης αυξηθεί μετά από την τραγική καταστροφή σε μία επιχείρηση σιδηρομεταλλεύματος της Vale SA στη Βραζιλία, όπου κατέρρευσε ένα φράγμα.

Η Pandora λέει ότι χρησιμοποιεί επί του παρόντος 71% ανακυκλωμένο χρυσό και ασήμι στην παραγωγή της, με περίπου το 15% του παγκόσμιου ασημιού να προέρχεται από ανακυκλωμένες πηγές.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

ad2mobile

Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με προμηθευτές για να διασφαλίσει ότι θα έχει πρόσβαση σε «υπεύθυνα ανακυκλωμένο ασήμι, πιστοποιημένο σύμφωνα με κορυφαία πρότυπα της αλυσίδας εφοδιασμού, όπως το Responsible Jewellery Council». Η Pandora σχεδιάζει επίσης να «συνεργαστεί με βασικά μέλη της αλυσίδας εφοδιασμού για να διερευνήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν για αύξηση της διαθεσιμότητας ανακυκλωμένου ασημιού και βελτίωση των προτύπων παραγωγής», ανέφερε.

Πηγή: Mononews.gr

article 1