Στον «χορό» των απολύσεων και η Crypto.com – Περικοπές 20%

Οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων έχουν προχωρήσει σε περικοπές 1.600 θέσεων εργασίας τις δύο πρώτες εβδομάδες του 2023

Σχεδόν 20% μειώνει το εργατικό δυναμικό της παγκοσμίως η πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Crypto.com. Πρόκειται για το πλέον πρόσφατο «πλήγμα» στον κλάδο μετά την κατάρρευση των τιμών των κρυπτονομισμάτων. Τα ψηφιακά νομίσματα έχουν χάσει αξία 2 τρισ. δολαρίων από το peak του 2021.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Κρις Μαρζάλεκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι η «δύσκολη» απόφαση ελήφθη εν μέσω εστίασης στη «συνετή οικονομική διαχείριση» και «στη θέση της εταιρείας για μακροπρόθεσμη επιτυχία».

Οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων έχουν μειώσει συνολικά  1.600 θέσεις εργασίας τις δύο πρώτες εβδομάδες του 2023, κλονιζόμενες από την ισχυρή πτώση των τιμών των crypto. Η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX χτύπησε επίσης τον κλάδο και υποβάθμισε τις προοπτικές του.

Το Crypto.com έκανε προηγουμένως απολύσεις στα μέσα του περασμένου έτους.

Την Τρίτη (12/1) έγινε γνωστό ότι η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Blockchain.com απολύει έως και 110 υπαλλήλους, ως απάντηση στην ευρεία πτώση του κλάδου που οδήγησε τα μεγάλα κρυπτονομίσματα σε νέα χαμηλά από το φθινόπωρο του 2021.

Το Crypto.com, το οποίο πέρυσι πήρε άδεια λειτουργίας στη Σιγκαπούρη, είχε διαφημιστική παρουσία σε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου και αγώνες Formula 1.

newmoney.gr

 
5112