Σύντομα κυκλοφορία 3D τυπωμένης σοκολάτας στην αγορά καταναλωτών

Εσείς θα τρώγατε 3D τυπωμένη σοκολάτα;

Corinne Gretler (Bloomberg)

Ξενοδοχεία, ζαχαροπλάστες και αλυσίδες καφέ μπορούν σύντομα να αρχίσουν να προσφέρουν στους επισκέπτες 3-D τυπωμένη σοκολάτα χάρη σε μια ελάχιστα γνωστή ελβετική βιομηχανία σοκολάτας.

Η Barry Callebaut AG, παραγωγός του ενός τετάρτου της σοκολάτας στον κόσμο, δίνει στους gourmet πελάτες της πρόσβαση σε μια μέθοδο μαζικής εκτύπωσης εξατομικευμένων σχεδίων, δήλωσε την Παρασκευή η εταιρεία που εδρεύει στη Ζυρίχη. Η τεχνολογία θα είναι πρώτα διαθέσιμη μέσω της μάρκας Mona Lisa της εταιρείας, η οποία κάνει διακοσμήσεις σοκολάτας.

Μετά από πειραματισμό με την εκτύπωση της σοκολάτας 3D για χρόνια, ο Barry Callebaut έχει βρει έναν τρόπο ο εκτυπωτής να χειρίζεται τη θερμοκρασία της σοκολάτας, μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή κίνηση σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες και η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μία ώρα. Τώρα, οι εκτυπωτές Barry Callebaut μπορούν να εκτυπώσουν χιλιάδες κομμάτια σε πολύ μικρότερο χρόνο.

Η κίνηση έρχεται καθώς η βιομηχανία σοκολάτας αντιμετωπίζει πενιχρές προοπτικές ανάπτυξης. Ο Barry Callebaut δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι επικράτησε μία στασιμότητα στην παγκόσμια αγορά το τρίμηνο που έληξε τον Νοέμβριο. Η Lindt & Spruengli δήλωσε ότι σκοπεύει να κλείσει 50 καταστήματα στις ΗΠΑ.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Οι πελάτες μπορούν να βρουν τα δικά τους σχέδια, σχήματα και μεγέθη, με τελικές δημιουργίες κατάλληλες για χρήση σε επιδόρπια, ζαχαροπλαστεία, ζεστά ροφήματα και αρτοσκευάσματα.

Αυτό αντανακλά την τρέχουσα τάση εξατομίκευσης, την τάση των καταναλωτών να δημοσιεύουν φωτογραφίες στο Instagram, καθώς και τη ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Pablo Perversi, επικεφαλής της της Barry Callebaut.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη Ζυρίχη, φτιάχνει σοκολάτες για πελάτες της όπως η Nestle SA, η Unilever και η Hershey Co., τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στην ετικέτα. Οι λάτρεις της σοκολάτας που αναζητούν πιο εξατομικευμένη σοκολάτα στα καταστήματα θα πρέπει να περιμένουν μερικά χρόνια. Η Barry Callebaut θα συνεργαστεί πρώτα με gourmet πελάτες πριν μπουν στην επόμενη φάση με τους κατασκευαστές, ανέφερε ο Perversi.

Η Ολλανδική αλυσίδα ξενοδοχείων Van der Valk θα είναι ο πρώτος πελάτης της. Στο τέλος οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν εκτυπωτές σοκολάτας 3D δίπλα στις καφετιέρες τους στις κουζίνες τους.

Η ιδέα του να έχετε μια μηχανή εκτύπωσης σοκολάτας στο σπίτι με κάψουλες είναι μια μεγάλη
ιδέα ανέφερε ο Perversi. &quot;Δεν έχουμε φτάσει μέχρι αυτό το σημείο, αλλά υπάρχουν ευκαιρίες για να το πετύχουμε αυτό και θα τις διερευνήσουμε.

 
2855
Thumbnail