Σύντομα κυκλοφορία 3D τυπωμένης σοκολάτας στην αγορά καταναλωτών

Εσείς θα τρώγατε 3D τυπωμένη σοκολάτα;

Corinne Gretler (Bloomberg)

Ξενοδοχεία, ζαχαροπλάστες και αλυσίδες καφέ μπορούν σύντομα να αρχίσουν να προσφέρουν στους επισκέπτες 3-D τυπωμένη σοκολάτα χάρη σε μια ελάχιστα γνωστή ελβετική βιομηχανία σοκολάτας.

Η Barry Callebaut AG, παραγωγός του ενός τετάρτου της σοκολάτας στον κόσμο, δίνει στους gourmet πελάτες της πρόσβαση σε μια μέθοδο μαζικής εκτύπωσης εξατομικευμένων σχεδίων, δήλωσε την Παρασκευή η εταιρεία που εδρεύει στη Ζυρίχη. Η τεχνολογία θα είναι πρώτα διαθέσιμη μέσω της μάρκας Mona Lisa της εταιρείας, η οποία κάνει διακοσμήσεις σοκολάτας.

Μετά από πειραματισμό με την εκτύπωση της σοκολάτας 3D για χρόνια, ο Barry Callebaut έχει βρει έναν τρόπο ο εκτυπωτής να χειρίζεται τη θερμοκρασία της σοκολάτας, μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή κίνηση σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες και η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μία ώρα. Τώρα, οι εκτυπωτές Barry Callebaut μπορούν να εκτυπώσουν χιλιάδες κομμάτια σε πολύ μικρότερο χρόνο.

Η κίνηση έρχεται καθώς η βιομηχανία σοκολάτας αντιμετωπίζει πενιχρές προοπτικές ανάπτυξης. Ο Barry Callebaut δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι επικράτησε μία στασιμότητα στην παγκόσμια αγορά το τρίμηνο που έληξε τον Νοέμβριο. Η Lindt & Spruengli δήλωσε ότι σκοπεύει να κλείσει 50 καταστήματα στις ΗΠΑ.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Οι πελάτες μπορούν να βρουν τα δικά τους σχέδια, σχήματα και μεγέθη, με τελικές δημιουργίες κατάλληλες για χρήση σε επιδόρπια, ζαχαροπλαστεία, ζεστά ροφήματα και αρτοσκευάσματα.

Αυτό αντανακλά την τρέχουσα τάση εξατομίκευσης, την τάση των καταναλωτών να δημοσιεύουν φωτογραφίες στο Instagram, καθώς και τη ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Pablo Perversi, επικεφαλής της της Barry Callebaut.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη Ζυρίχη, φτιάχνει σοκολάτες για πελάτες της όπως η Nestle SA, η Unilever και η Hershey Co., τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στην ετικέτα. Οι λάτρεις της σοκολάτας που αναζητούν πιο εξατομικευμένη σοκολάτα στα καταστήματα θα πρέπει να περιμένουν μερικά χρόνια. Η Barry Callebaut θα συνεργαστεί πρώτα με gourmet πελάτες πριν μπουν στην επόμενη φάση με τους κατασκευαστές, ανέφερε ο Perversi.

Η Ολλανδική αλυσίδα ξενοδοχείων Van der Valk θα είναι ο πρώτος πελάτης της. Στο τέλος οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν εκτυπωτές σοκολάτας 3D δίπλα στις καφετιέρες τους στις κουζίνες τους.

Η ιδέα του να έχετε μια μηχανή εκτύπωσης σοκολάτας στο σπίτι με κάψουλες είναι μια μεγάλη
ιδέα ανέφερε ο Perversi. &quot;Δεν έχουμε φτάσει μέχρι αυτό το σημείο, αλλά υπάρχουν ευκαιρίες για να το πετύχουμε αυτό και θα τις διερευνήσουμε.

 
2064
Thumbnail

Τα μέτρα της κυβέρνησης και ο φόβος των ανθρώπων να βγουν έξω έχουν αποδεκατίσει τις δαπάνες για επιχειρήσεις από τοπικά μαγαζιά με νουντλς μέχρι τα καταστήματα Starbucks και τους διανομείς της Alibaba. Εν τω μεταξύ, πολλά εργοστάσια εξακολουθούν να μη λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, με τους εργαζόμενους να είναι παγιδευμένοι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή να διανύουν δύο εβδομάδες σε καραντίνα.

ad1mobile

Η οικονομία της Κίνας είναι πιθανό να λειτουργούσε μόλις στο 40% – 50% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση της Bloomberg Economics. Τα ακόλουθα στοιχεία παρακολουθούν σε ποιο βαθμό η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παραμένει εκτός δράσης:

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Ανθρώπινες μετακινήσεις

Περίπου ο ίδιος αριθμός ταξιδιών με αεροπλάνα, τρένα, αυτοκίνητα και πλοία καταγράφηκε κατά την περίοδο έως το σεληνιακό νέο έτος φέτος σε σχέση με πέρυσι, αλλά η πτώση μετά την πρώτη ημέρα της χρονιάς του Αρουραίου στις 25 Ιανουαρίου ήταν απότομη. Κατά μέσο όρο, μόνο περίπου το 20% των ταξιδιών πραγματοποιούνται κάθε μέρα, που σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι ακόμα δεν έχουν επιστρέψει πίσω στην δουλειά τους. Και με τα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων να επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο στο 50% της χωρητικότητάς τους, για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, αυτή η καθυστέρηση θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να επιδιορθωθεί.

Βιομηχανική ζήτηση

Παρόλο που ορισμένες εταιρείες, ιδιαίτερα οι μεγάλες κρατικές βιομηχανικές επιχειρήσεις και οι κατασκευαστές ιατρικού εξοπλισμού, έχουν αυξήσει την παραγωγή τους, η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερη από τα επίπεδα που θα έπρεπε να είναι αυτή την περίοδο του έτους. Μαζί με τις αναφορές από όλη την τεράστια «καρδιά» της μεταποίησης στην ανατολική ακτή της Κίνας, τα στοιχεία δείχνουν ότι μεγάλο μέρος της βιομηχανικής παραγωγικής ικανότητας της χώρας παραμένει αδρανές.

Οι εκπομπές διοξειδίου του αζώτου την εβδομάδα μετά τις διακοπές ήταν κατά 36% χαμηλότερες από εκείνες κατά την ίδια περίοδο μετά τις διακοπές της κινεζικής πρωτοχρονιάς του 2019, σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα, το οποίο επικαλέστηκε δεδομένα από δορυφόρο. Μια επιβράδυνση 25% -50% σε όλους τους βιομηχανικούς κλάδους, όπως η διύλιση πετρελαίου, η παραγωγή ηλεκτρισμού από άνθρακα και η παραγωγή χάλυβα, συνέβαλαν στην πτώση, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό.

Μια έρευνα μεταξύ 109 αμερικανικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσα και γύρω από τη Σαγκάη έδειξε ότι παρόλο που το 70% περίπου λειτουργούσαν την περασμένη εβδομάδα και το 90% αναμένεται να επιστρέψει σε λειτουργία αυτήν την εβδομάδα, το 78% των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι δεν είχαν επαρκές προσωπικό για να εκτελέσουν πλήρη παραγωγή.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Κατανάλωση

Η Alibaba Group Holding, η πρώτη μεγάλη κινεζική εταιρία τεχνολογίας που ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα μετά την εμφάνιση της επιδημίας τον Ιανουάριο, ανέφερε ότι ο ιός υπονομεύει την παραγωγή και έχει αλλάξει τις αγοραστικές συνήθειες, με τους καταναλωτές να απέχουν από δαπάνες όπως ταξίδια και γεύματα σε εστιατόρια.

Αυτή η πτώση των δαπανών μπορεί να φανεί σαφώς στην πτώση των εσόδων του κινηματογραφικού box office κατά τη φετινή κινεζική πρωτοχρονιά.

ad2mobile

Ακόμη και αν οι άνθρωποι θέλουν να ξοδέψουν χρήματα, πολλά καταστήματα είναι κλειστά, ενώ τα online και τα φυσικά σημεία λιανικής πώλησης αντιμετωπίζουν μεταφορικά προβλήματα για την παράδοση στους πελάτες τους. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να περιοριστεί ο ιός, οι άνθρωποι να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να πληρώνονται, και να αισθάνονται αρκετά αισιόδοξοι για να ξοδέψουν ξανά.

mononews.gr

article 1